HomeCulturaPresentació de 'Les aventures de la Vernatxeta', un conte que explica la...

Presentació de ‘Les aventures de la Vernatxeta’, un conte que explica la tradició del raïm de garnatxa a Gandesa

El Casal de Joves de Gandesa ha acollit la presentació de ‘Les aventures de la Vernatxeta’, un conte il·lustrat que explica la tradició del raïm de garnatxa a Gandesa i a la comarca de la Terra Alta. L’obra, escrit per Marc Jornet, amb il·lustracions amb dibuixos de l’artista Àngels Cid, forma part de la sèrie de contes sobre història local de Gandesa adreçada als xiquets que anualment presenten els dos autors pels volts de Sant Jordi.

Este conte vol difondre entre els més petits de la casa com va arribar este cep a la ciutat i com ha evolucionat fins a convertir-se en el raïm més emblemàtic de la Terra Alta, fins al punt que el 90% dels vins de garnatxa blanca a Catalunya s’elaboren a la comarca. Segons ha explicat Marc Jornet, mossèn Onofre Català va deixar escrit que l’any 1649 va plantar ceps de garnatxa en una finca de la partida dels Perdigons de la capital de la Terra Alta i ja aleshores va justificar la substitició dels precedents ceps de malvasia pels de garnatxa (a la Terra Alta anomenada vernatxa) per la major adaptabilitat al terreny de la zona.

L’acte l’ha presidit l’alcalde, Carles Luz, i la presentació ha anat a càrrec de la periodista de Gandesa Eva Vicens, alhora responsable dels premis Vinari, que anualment premien els millors vins produïts a Catalunya.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies