HomeSense categoriaL’aprofitament del complex del Col·legi Sant Josep inclou la idea de fer...

L’aprofitament del complex del Col·legi Sant Josep inclou la idea de fer un poliesportiu cobert a la part més degradada

La part que es troba en més mal estat del complex envolta un pati interior, l’anomenat pati central, on feien l’esbarjo els alumnes de menys edat. Allà es concentren signes de degradació i s’hi acumulen fins i tot restes de pupitres que han estat llançades des de les antigues aules arran d’alguns robatoris de ferro de què ha estat víctima el complex, on també han estat desballestades pels lladres les instal·lacions de serveis. 

En estos edificis s’hi poden apreciar algunes esquerdes importants i amenaçants, tant per dins com per fora. Està barrat al pas en alguns punts i es pot intuir com la teulada d’un dels blocs  està enfonsada perquè hi va caure un arbre a sobre.

La teulada d’un dels bloc està enfonsada perquè hi va caure un arbre a sobre | Núria Caro 

 

Segons admeten fonts properes al govern municipal, i a falta que es vagen concretant les intencions de sortida, en esta zona l’objectiu passaria per enderrocar edificis i aixecar un nou equipament poliesportiu, un pavelló cobert, que portaria el nom de Manuel Domingo i Sol i que serviria tant per a afavorir l’ús esportiu popular per part del barri com per a deslliurar d’una part de l’agenda esportiva l’actual pavelló firal de Remolins. 

Està barrat al pas en alguns punts a causa del derirament del col·legi | Núria Caro 

 

Una possible piscina a l’aire lliure que caldria fer de cap i de nou

Movem Tortosa, a l’oposició, va proposar en una moció al plenari l’adquisició del complex per a fer-hi, entre altres coses, una piscina descoberta d’estiu -atenent que el Win Tortosa no la inclou- aprofitant l’antiga piscina del col·legi, on van aprendre a nedar no només els i les alumnes dels Josepets sinó molts altres xiquets i xiquetes de Tortosa durant uns quants anys.

Tot i que el ple va descartar la compra, sembla que el govern municipal no descarta l’opció 
d’habilitar una piscina als Josepets, però segons diverses fonts, els arquitectes consultats han dixat clar que si es vol habilitar una piscina, no es pot aprofitar res de la infraestructura de la piscina en desús i caldria construir-ne una de cap i de nou. La piscina va tenir durant un temps tres trampolins. 

No es pot aprofitar res de la infraestructura de la piscina en desús i caldria construir-ne una de cap i de nou | Núria Caro 

 

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 15 = 20

Últimes notícies