HomeSense categoriaLa Festa del Mercat a la Plaça estrenarà nou himne, compost per...

La Festa del Mercat a la Plaça estrenarà nou himne, compost per Tomàs Simon

L’edició d’enguany de la Festa del Mercat a la Plaça estrenarà nou himne, obra del compositor ampostí Tomàs Simon.

El nou himne es donarà a conèixer el dia de la inauguració que, precisament, esta edició tindrà com a protagonista un altre compositor, el Mestre Suñé, autor de l’himne Oh! Amposta, que va ser estrenat l’any 1919 i que pronunciarà el pregó de la Festa. El Mestre Suñé serà interpretat pel mateix Tomàs Simón i durant l’acte s’interpretarà el nou himne de la Festa amb la participació de la Lira Ampostina.

Del programa de l’edició d’enguany, que tindrà lloc entre el 17 i el 19 de maig, el director de la Festa, Jordi príncep, ha destacat que és “divers, variat i per a tots els públics i preferències”.

Així, la graella d’activitats inclou 140 franges horàries amb un centenar d’activitats diferents. D’estes, 21 són espectacles (molts dels quals estrenen guió), 20 són itinerants i una vintena suposen activitats de divulgació i promoció del patrimoni cultural. Precisament, l’alcalde, Adam Tomàs, ha fet èmfasi en el paper que juga la Festa en la recuperació del patrimoni i la memòria d’Amposta, i ha avançat que “enguany es podran visitar espais emblemàtics de principis de segle xx com, per exemple, l’antic edifici del Col·legi de les Monges, o la Farinera Escuin”.
En total es faran -o ja s’estan fent- 8 tallers preparatoris, entre els quals hi ha el taller per a aprendre el nou himne de la Festa del Mercat. Moltes d’estes activitats paral·leles tenen a veure amb la música de banda i amb les dolçaines.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

25 + = 27

Últimes notícies