HomeSense categoriaL'ampliació del teatre auditori Felip Pedrell mantindrà el protagonisme de la façana...

L’ampliació del teatre auditori Felip Pedrell mantindrà el protagonisme de la façana actual i incorporarà un nou accés

L’ampliació del teatre auditori Felip Pedrell ja coneix el nom de l’empresa que en redactarà el projecte executiu. La mesa tècnica que ha valorat les propostes presentades al concurs d’idees convocat per l’Ajuntament ha resolt l’adjudicació a l’estudi badaloní FEM Arquitectura.

La seua proposta ha sigut la única que planteja l’ampliació de l’equipament amb una nova construcció al lateral, per mantindre el protagonisme de l’edifici original. D’aquesta manera, la nova sala es construirà a l’espai delimitat per l’actual teatre auditori i els carrers Rosa Maria Molas, passeig Joan Moreira i carrer Lamote de Grignon, de tal manera que donarà continuïtat a la trama urbana d’aquesta zona. Ho farà, perllongant el braç esquerre que permet l’accés des del vestíbul cap a les dos sales existents i estenent-lo per connectar amb la nova sala. Aquesta actuació també suposarà l’habilitació d’un nou accés al teatre i preveu les intervencions necessàries per poder integrar la part existent, convertint-la en un atri de circulacions cap a la resta de serveis que s’ubiquen a l’edifici. Igualment, també preveu un nou espai per a un bar-cafeteria, que farà de ròtula entre la part antiga i la projectada. La construcció també preveu un nou accés tècnic i de serveis des del carrer Rosa Maria Molas, que facilite l’entrada del material a les tres sales. L’actuació se centra en un espai de 700 metres quadrats.

Pel que fa a la nova sala, que durà el nom del dramaturg Ricard Salvat, tindrà una capacitat per a unes 300 persones, de manera que complementarà les dos sales actuals, la gran i la menuda. Les seues característiques faran possible ampliar el tipus d’obres que es representen habitualment al teatre auditori Felip Pedrell, incorporant nous formats, i a més facilitarà que s’hi puguen dur a terme altre tipus de trobades, com ara conferències o congressos. A més, permetrà acollir, entre altres, els actes previstos en el marc de la Capital de la Cultura Catalana, que Tortosa ostentarà al 2021.

La redacció del projecte executiu s’ha adjudicat per 51.748,78 euros i ha d’estar enllestida al principi de l’estiu. En aquest moment s’iniciarà la licitació de les obres.

 

 

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

79 + = 84

Últimes notícies