HomePolíticaEl PSC perd alcaldes i regidors de referència i el PDeCAT, presència...

El PSC perd alcaldes i regidors de referència i el PDeCAT, presència als pobles petits, al Baix Ebre

El PSC viu un moment balsàmic després dels resultats de les eleccions generals, però la realitat sobre el territori continua sent complicada per als socialistes.

A la comarca del Baix Ebre, el partit no només ha consolidat el buit històric que va dixar fa quatre anys al Perelló, on no va presentar cap candidatura a les eleccions perquè ningú no va agafar el testimoni de l’alcaldessa Genoveva Margalef, sinó que amb vista al 26 de maig no tindrà tampoc presència a les urnes en municipis on durant este mandat ha tingut l’alcaldia o ha estat al govern municipal. És el cas d’Alfara de Carles, on Josep Mas ha estat alcalde pel PSC els últims vuit anys i regidor des del 2007, i ara considera que ha tancat un cicle a la política municipal i que “cal dixar pas als altres”. Alfara només posarà a votació una candidatura, vinculada a ERC i liderada pel jove Jordi Forné. “De la mateixa manera que dins de la nostra llista hi havia gent d’ideologia diversa, en esta també n’hi ha, i si treballen bé pel poble tindran la confiança de la gent com l’hem tingut natros”, reflexiona Mas. Tot just Alfara és un dels municipis on el PDeCAT no ha pogut agafar fort el testimoni de CiU i ha dixat de presentar candidatura, juntament amb Tivenys, Aldover i Paüls. En els quatre pobles CiU sí que va presentar llista fa quatre anys i, de fet, en tots quatre, fins que s’esgote el present mandat, té representació, tot i que no és al govern. A Alfara, els postconvergents no han trobat relleu per a l’històric exalcalde Joan Fort.

Els socialistes, que intenten resistir amb les alcaldesses actuals com a alcaldables a Benifallet (Mercè Pedret), Tivenys (Maria Beltran) o Aldover (Teresa Forés), han perdut, però, altres referents, i en este cas no per falta de relleu generacional, sinó per canvis de color polític.

Tant a Camarles, on el PSC governava amb el PDeCAT, com a l’Ametlla de Mar, on ho feia de la mà d’ERC, el conflicte nacional i l’1 d’octubre van allunyar els regidors socialistes de l’aparell del partit, fins al punt que a Camarles els tres edils actuals formen part del grup de no adscrits. El primer tinent d’alcalde i batlle per una candidatura del PSC durant la primera part del mandat, Ramon Brull, es presentarà ara com a alcaldable per la FIC. I a l’Ametlla de Mar, els dos regidors socialistes al govern no havien renunciat encara a les sigles de la Candidatura de Progrés (CP), vinculada al PSC, però Antonio Espuny i Maria Marsal són ara els números u i dos de la candidatura d’Entesa per la Cala-Movem Terres de l’Ebre, amb el paraigua del moviment impulsat pel tortosí Jordi Jordan com a continuador d’ICV-Entesa.

Els socialistes han hagut de pactar amb Podem a l’Ametlla per a presentar una opció encapçalada per Javier Sánchez Martínez.

Movem, per la seua banda, també es presenta a Roquetes, on l’Entesa per Roquetes, que semblava que havia de disputar-li el mateix espai polític, s’ha integrat a la candidatura del PSC: Josep Bertomeu és el número 3 de la llista socialista. Seria un cas homologable al de l’Ametlla. També a l’Aldea es presenta una candidatura de Podem, liderada per Marina Chavarria, al marge de la xarxa de Movem al territori.

Cinc candidatures de CS

D’altra banda, els nous protagonistes de l’avantsala de les eleccions són Ciutadans, que han aconseguit presentar fins a cinc candidatures: a Tortosa, a Deltebre, l’Ampolla, l’Ametlla de Mar i Roquetes, on es presenta com a candidat a l’alcaldia l’expresident comarcal del PP al Baix Ebre, Joaquim Llopis.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 29 = 36

Últimes notícies