El PP és qui perd més candidatures al Montsià, on creix el nombre de llistes independents

Els populars no concorreran a les poblacions de la Sénia, la Ràpita, Amposta, la Galera i Sant Jaume, on sí ho van fer en les anteriors municipals.

Eleccions Municipals 2019

A l’esquerra Ximo Martí, cap de llista del PP a Santa Bàrbara i a la dreta, Jonatan Subirats, d’Ara Sant Jaume.
A l’esquerra Ximo Martí, cap de llista del PP a Santa Bàrbara i a la dreta, Jonatan Subirats, d’Ara Sant Jaume. | L'EBRE

El Partit Popular va perdent pes a les Terres de l’Ebre, eleccions rere eleccions. Actualment compta amb 15 regidors a les quatre comarques de l’Ebre, 7 dels quals al Montsià. Tot i ser la comarca ebrenca amb més representació dels populars, este petit bastió podria caure a les municipals del 26 de maig, ja que només han aconseguit tancar llista en 4 dels 12 municipis del Montsià. El partit ha passat de presentar 9 candidatures el 2015 a només 4 este 2019.

El PP no concorrerà a les poblacions de la Galera, la Ràpita, Amposta i Sant Jaume d’Enveja -on sí ho va fer el 2015 i no va obtindre representació- i, en canvi, repetirà candidatura a Alcanar, Santa Bàrbara, Ulldecona i Godall, repetint a les poblacions on ha mantingut representació este darrer mandat municipal i on repetixen històrics del partit com Isabel Salas a Ulldecona, Francisco Aguiar a Godall i amb la sorpresa de Ximo Martí, expresident de l’Agrupació de Penyes Taurines, com a cap de cartell a Santa Bàrbara. El cas que crida més l’atenció és el de la Sénia on el PP ha tingut esta legislatura dos regidors: Cruz Sabaté i Javier Sabater. Dos regidors que ja té perduts, ja que el PP no ha fet llista a la població. En canvi sí que hi concorren algunes de les persones que el 2015 van presentar-se sota les sigles del PP, però ho faran sota el paraigua d’una candidatura independent: Alternativa Senienca. Així la candidatura està encapçalada per Juan Arturo Martínez Hernández, que el 2015 va ser el número 3 del PP, i el número 2 d’Alternativa Senienca és el regidor del PP i actual portaveu a l’Ajuntament, Javier Sabater. 

 

Sis candidatures de partits independents

L’Alternativa Senienca és una de les noves candidatures independents que han sorgit per a estes pròximes eleccions al Montsià. En total, 6 de les 12 poblacions del Montsià comptaran amb este tipus de llistes, pensades més en clau municipal i al marge dels partits tradicionals. Així repetirà la candidatura de Més Ràpita amb Pedro Hernández de cap de llista a Sant Carles de la Ràpita. Alcanar també tindrà candidatura independent, en este cas sota el nom de Desperta’t Alcanar i que ve a ocupar l’espai de Som Alcanar, que va concórrer a les municipals del 2015. A Amposta, el regidor German Ciscar després de concórrer les passades municipals amb les sigles de Plataforma per Catalunya, ha optat este 2019 per a crear un partit propi, Som Amposta, i mantindre la representació a la capital del Montsià. També Sant Jaume d’Enveja ha vist nàixer una nova canditura, es tracta d’Ara Sant Jaume - els Muntells, una candidatura encapçalada per Jonatan Subirats i que pretén portar la veu dels Muntells a l’ajuntament santjaumero. “Volem treballar des del poble per al poble amb l’únic objectiu que el poble avance i deixant de banda banderes i partidisme”, assegura Subirats.  A Ulldecona també ha sorgit una nova agrupació d’electors que concorrerà a les municipals al marge de les sigles tradicionals. Es tracta de Fem Poble! Ulldecona, encapçalada per Fanny Castell i que compta com a número 2 amb Raül Najas, que ha estat esta legislatura regidor de la CUP a l’Ajuntament d’Ulldecona i que ha acabat el mandat com a regidor no adscrit. De fet la candidatura de Fem poble! ha vingut a ocupar l’espai de la CUP que no ha pogut tancar llista a Ulldecona per a les municipals.

Pel que fa a Primàries Catalunya, les candidatures independentistes impulsades per l’ANC, només concorrerà a la Ràpita amb les sigles La Ràpita per la República i la candidatura estarà encapçalada per l’ara regidor de Solidaritat a l’Ajuntament, Àlex Cervera. 

 

Erc fa un ple al 12

Si ens fixem en la resta de partits tradicionals, ERC farà per primer cop un ple al 12 , ja que concorre a tots els pobles de la comarca, inclosos Freginals i Mas de Barberans, on no havia presentat llista el 2015. El PSC és el segon partit amb més nombre de llistes al Montsià, amb 10, i Junts per Catalunya (hereus de CiU) ha perdut tres candidatures al Montsià, la més significativa a la Sénia on ara té un regidor al consistori. Els postconvergents tampoc faran llista a Mas de Barberans ni a Godall. Pel que fa a les candidatures de Movem, hereus d’Iniciativa, concorren a la Sénia, on han governat amb majoria absoluta este mandat sota les sigles de Futur per la Sénia, també repetiran llista a la Ràpita i per primer cop es presenten a Santa Bàrbara. Podemos ha tancat llista a Amposta i la Ràpita, com també Ciutadans. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article