HomeSense categoriaCompte enrere per a la Festa del Mercat d’Amposta, que enguany donarà...

Compte enrere per a la Festa del Mercat d’Amposta, que enguany donarà protagonisme a la música

El centenari de l’himne Oh Amposta!, obra de Joan Suñé Masià, conegut com el Mestre Suñé, serà enguany l’eix central de l’XI Festa del Mercat a la plaça que arrancarà a Amposta el pròxim dia 17 de maig, malgrat que ja es podran viure alguns actes previs el dijous dia 16.

Amb motiu del centenari de l’himne de la ciutat, que es va estrenar l’any 1919, s’ha triat com a figura inaugural el mateix mestre Suñé, que estarà interpretat pel també músic i compositor Tomàs Simon, que pronunciarà el pregó de la Festa. Simon ha estat també l’encarregat de compondre l’himne de la Festa que s’estrenarà durant l’acte inaugural, i durant les setmanes prèvies a la festa s’ha organitzat un taller perquè els ciutadans puguen aprendre’s el nou himne. L’acte del pregó comptarà també per primera vegada amb la participació de la banda de la Lira Ampostina. L’acte inaugural serà a partir de les 19.30 i tot seguit tindrà lloc la vuitena edició del Tasta el mercat de nit, una selecció de tapes i aperitius elaborats per l’Associació de Venedors del Mercat. Amenitzaran la vetllada A la vora, Imma de Sopa i la Rondalla dels Alfacs.

Com tots els anys la Festa del Mercat, que recorda l’Amposta de principis del segle xx, comptarà amb un extens i variat programa d’activitats al llarg dels tres dies que dura la festa. De fet hi ha més de 140 franges horàries programades amb escenes de recreació històrica, rutes pel patrimoni i espectacles itineraris i de pagament. Un exemple són els personatges de l’Amposta Centenària que recreen la vida i els costums de l’Amposta de principis de segle xx.

Quant al mercat d’època hi ha prevista la participació de prop de 90 parades de queviures, artesania i oficis i de 12 tavernes. 

Pel que fa als actes previs de dijous dia 16 destaca l’estrena de la pel·lícula de cinema mut Del pont a les estrelles al Casal. Este dia només es permetrà l’entrada al públic que vaja a l’acte vestit d’època.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

60 + = 69

Últimes notícies