HomeSense categoriaDeltebre Dansa complix 15 anys i dedica l’edició del 2019 al públic

Deltebre Dansa complix 15 anys i dedica l’edició del 2019 al públic

El Festival Deltebre Dansa dedicarà la quinzena edició, que se celebra enguany entre el 8 i el 21 de juliol, al públic i a totes aquelles persones no professionals de la dansa que han contribuït a fer del Deltebre Dansa, un festival d’èxit. “Este any complim 15 anys i qui mereix l’accent és la gent del poble, el públic que ha fet realitat Deltebre Dansa, i que omple cada nit durant 15 dies les 900 places de la carpa de circ”, va avançar el fundador i director del festival, Roberto Olivan, en l’acte de presentació de la 15a edició. 

Per a donar resposta al públic més fidel enguany es disposarà d’un sistema d’abonaments que permetrà gaudir de tots els espectacles que tinguen lloc a la Carpa Deltebre Dansa durant les dos setmanes del festival. El preu de l’abonament és de 50 euros i es posaran a la venda l’1 de juny. A partir del 22 de maig, però, es posaran a la venda de forma anticipada un nombre d’abonaments limitat amb un 20% de descompte. “Feia temps que el públic ens ho demanava i este any serà una realitat. És una molt bona idea, una novetat que permetrà a molta gent gaudir encara més del Deltebre Dansa”, insistix Olivan.

 

Més cursos d’iniciació

En el marc d’esta voluntat de posar el focus enguany en el públic esta edició s’oferirà nous cursos d’iniciació. Així, a més dels tallers que ja s’anaven fent fent (dansa contemporània, hip-hop, Bollywood…) enguany s’incorpora un nou taller de dansa per al públic sènior i un curs d’Afro-Caribbean dance de la mà de la companyia Alleyne Dance. “Volem abarcar un ventall més ampli de públic i cobrir un sector al qual no arribàvem fins ara amb els cursos d’iniciació i farem cursos de sènior dance per a la gent gran”, afirma Olivan. 

D’altra banda, un dels tòtems del Festival, la Creació Deltebre Dansa, es realitzarà durant dos setmanes en lloc d’una, allargant així l’experiència. D’esta manera, tots els participants que en formen part iniciaran el taller creació la setmana prèvia a l’inici del Festival i el resultat final formarà part, com sempre, de la programació de la Carpa Deltebre Dansa.

 

El flamenc de rocio molina

Més enllà de les novetats dirigides al públic, la quinzena edició del Festival Deltebre Dansa  comptarà amb la cinquena edició de la Nit Solidària i del Circ, que enguany estarà  presentada per la pallassa i acròbata Alba Sarraute i també tindrà lloc la segona edició del circuit artístic Deltebre atracció natural. A més, Olivan ha avançat que entre els espectacles que es podran veure enguany a la Carpa Deltebre Dansa destaca l’actuació de la bailaora de flamenc Rocío Molina. “Per mi i per molta gent dins del sector és una de les millors artistes del flamenc contemporani que hi ha avui dia”, assegura Roberto Olivan.

En tractar-se d’una edició especial, el passat 4 de maig es va fer una presentació oberta al públic a l’espai cultural Deltaic de Deltebre. Olivan es va emocionar recordant els inicis de la seua trajectòria i també del festival. Tot i tindre una carrera professional d’èxit, ballant en els millors teatres del món, va admetre que tenia la necessitat “de tornar cap a casa i compartir el que estava fent”. Un dia es va dir a si mateix “per què no? Fem-ho possible”, i la resta de la història ja la coneixem. Després d’unes edicions a Tortosa, el festival va aterrar a Deltebre l’any 2008 i des de llavors el certamen ha crescut i incorporat molts canvis. “Quan arriben els 15 anys fas balanç i veus com internament, des de l’organització, hem fet molts canvis per a millorar de cara al públic i al sector professional, sobretot per a guanyar en qualitat. Ara els alumnes a través dels laboratoris creatius, passen més hores amb professors de prestigi. Hi ha una oferta més àmplia dels cursos d’iniciació i comptem amb espectacles d’alt nivell”, conclou. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies