HomeSense categoriaLes IV Jornades d’Emergències de les Terres de l’Ebre van reunir 230...

Les IV Jornades d’Emergències de les Terres de l’Ebre van reunir 230 professionals sanitaris a l’Auditori “La Llanterna” de Móra d’Ebre

El passat divendres 10 de maig, l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre va acollir la celebració de les IV Jornades d’Emergències en les quals hi varen participar 230 professionals sanitaris relacionats amb el món de les urgències i les emergències.

Aquesta jornada ha estat reconeguda d’interès sanitari per la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i d’Emergències (SOCMUE).

 

La jornada va constar de dues parts

La matinal en què els assistents van poder participar en quatre dels nou tallers que s’hi oferien per professionals qualificats del SEM, en col·laboració amb altres entitats, i que tractaven sobre hemorràgies, us del material hemostàtic; descontaminació d’una persona contaminada amb material radiològic; ventilació i oxigenació del pacient; central de coordinació i comunicacions; electromedicina d’una unitat de suport vital avançat; entre el caos i l’ordre; trànsfer de suport a un helicòpter medicalitzat del SEM i abordatge d’un incident amb múltiples afectats (IMA); mobilitzacions i immobilitzacions del pacient.

Durant la tarda es va realitzar un exercici en forma de simulacre d’incident amb múltiples afectats, concretament una explosió de gas en un càmping amb 13 afectats. Es va aplicar el pla de múltiples afectats (IMA) de forma coordinada amb el SEM, Policia Local, Bombers i Hospital Comarcal de Móra d’Ebre.

La directora dels serveis territorials de salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, va realitzar la inauguració i va expressar l’agraïment a tots els professionals i institucions implicades, posant de relleu la importància d’aquests exercicis per estar preparats i coordinats en cas de situacions reals. També va anunciar que el 4 de juny es realitzarà una jornada a l’edifici de la delegació de les Terres de l’Ebre on es presentarà el Pla de Múltiples Afectats de les Terres de l’Ebre.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies