HomePolíticaEl PSC Tortosa aposten per un model d’infraestructures que ha de ser...

El PSC Tortosa aposten per un model d’infraestructures que ha de ser clau per al creixement econòmic

Enric Roig, candidat a l’alcaldia de Tortosa pel PSC, ha començat la seva intervenció en roda de premsa fent referència a les paraules del dramaturg tortosí, Cistòfor Despuig. ¿Què ha de tenir un poble per a fer-se gran i que no tinga Tortosa?

Una vegada més el PSC prioritza en la defensa de les infraestructures ferroviàries i viàries, fonamentals per al desenvolupament industrial de Tortosa i el creixement econòmic. Per això, els i les socialistes aposten per l’execució de l’A-7, el desdoblament de la C-12, el ramal ferroviari des del polígon Catalunya sud fins al Port dels Alfacs, el corredor del mediterrani i la construcció de l’estació intermodal de l’Aldea, que potenciarien el transport i sortida de mercaderies. “Hem de disposar d’infraestructures que estiguin ben comunicades per a que Tortosa creixi econòmicament”, ha dit Roig.

Un dels grans projectes continua essent l’aposta per la construcció del tercer pont de Tortosa, que ha de connectar la C-12 amb la T-301, amb un accés sobre el riu per la banda nord de la ciutat. Un projecte que ja va ser demanat durant el govern de Joan Sabaté, qui va aconseguir el seu compromís amb el govern de la Generalitat i el govern d’Espanya, i al que CiU no va donar el seu recolzament. Roig creu que es tracta “d’un gran projecte per fer una Tortosa competitiva”. Amb la recuperació del tercer pont, Tortosa milloraria el trànsit i seria una via d’accés i connectivitat cap a la industrialització.

A les tres grans apostes dels i les socialistes, el tercer pont, juntament amb la industrialització i el centre comercial i d’oci als terrenys de Renfe, és troba la creació d’una nova escola a Remolins. Un escola que ha de substituir a l’actual, afectada per la reforma del barri de Sant Jaume.

Pel que fa a l’adopció de mesures que han de facilitar la mobilitat de vehicles i l’accés al transport públic, el PSC ha proposat racionalitzar la zona blava a diversos carrers de la ciutat, com són el carrer Ulldecona, carrer La Ràpita i la plaça Joaquim Bau.

Roig ha denunciat les accions que el govern de CiU ha portat a terme durant el seu mandat pel que fa a la gestió i la planificació de les zones d’aparcament i de les zones blaves. “Tortosa disposa de pàrquings i zones blaves inutilitzables”, ha dit.

A més, el socialista tortosí ha parlat de la creació d’un “bonopàrquing” que ha de ser accessible a totes les persones, per a que puguin disposar d’aparcaments a un baix cost.

La creació de l’Oficina de Mobilitat Urbana que coordini i planifiqui la gestió del trànsit, a més de la creació d’abonaments especials per al transport públic per a joves, aturats, famílies nombroses i discapacitats, són altres de les apostes del programa.

Pel que fa a polítiques de medi ambient, el grup socialista vol crear campanyes de conscienciació per a que els ciutadans facin ús del reciclatge, fomentar l’adquisició de vehicles ecològics elèctrics amb més punts de càrrega a la ciutat, i revisar l’Agenda 21 adaptant-la als nous objectius 2030 de la ONU i de la C.E per la qual el govern espanyol ha basat la seva política econòmica en la transició energètica.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 5 =

Últimes notícies