HomeSocietatFrancesc Faiges acumula suports per a presidir la Cambra, però Cinta Pascual...

Francesc Faiges acumula suports per a presidir la Cambra, però Cinta Pascual no li aplana el camí

En un context electoral marcat per la sorprenent victòria de la candidatura independentista a la Cambra de Comerç de Barcelona, la Cambra de Tortosa ha de constituir el seu nou plenari de 21 membres i estos han d’escollir president o presidenta, tot plegat el pròxim 6 de juny.

La regeneració de la Cambra, que feia 10 anys que no celebrava eleccions, va evitar la primera cita competitiva (les eleccions als plenaris de fins al 8 de maig) a través d’un acord entre sectors econòmics per a determinar 16 de les empreses representades al principal òrgan de govern, que alhora escull el president: les 14 places que oficialment es trien per sufragi universal (així hauria estat si no hi hagués hagut entesa) més els dos representants de les patronals. Un cop fet este pas, Francesc Faiges, propietari de l’empresa Olis Faiges que encapçala el rànquing de facturació de les empreses ebrenques i actual vicepresident de la Cambra, hauria anat acumulant suports -fonts del seu entorn consideren que compta amb la predisposició al seu favor de més de dos terceres parts del ple- i fins i tot ja tindria enllestida una proposta de comitè executiu o junta directiva, amb vuit persones que ja li haurien donat el vistiplau, per a dur a terme un projecte de quatre anys. 

Però l’empresari tortosí no té el camí del tot lliure. Cinta Pascual, membre del plenari i qui ha anat reclamant regeneració i feminització de l’ens, objectiu que va considerar inicialment assolit amb l’acord de designació de 16 membres del ple (els altres cinc corresponent a les empreses que més aportació econòmica fan a la Cambra), ha tornat ara a la càrrega, en desacord amb el fet que Faiges haja promogut el seu projecte sense tenir en compte tots els membres del plenari. Faiges, en canvi, reivindica els estatuts per a defensar el paper del comitè executiu com a òrgan permanent de gestió de les polítiques de la Cambra.

Cap dels dos possibles candidats han fet declaracions, però les diverses fonts consultades apunten que ja s’han reunit per a negociar, si bé Faiges hauria rebutjat repartir-se la presidència (dos anys i dos anys) com per exemple s’ha fet a Reus (tres anys per a Jordi Just i un per a Àgata Girbes), perquè creu que li impediria desplegar el seu programa. La contraoferta de Faiges, segons les fonts consultades, hauria estat convidar Pascual a totes les reunions del comitè. Pascual comptaria ara mateix amb el suport d’alguns membres del plenari i de l’Associació de Dones Empresàries i Directives Emprenedores de les Terres de l’Ebre (ADEDE).

La setmana entrant es podria produir un segon contacte entre els dos hipotètics candidats a la presidència, ja que tots els membres del plenari estan convocats oficialment per a tenir un primer contacte, actuant encara d’amfitrió el president actual sortint José Maria Chavarria. La idea és explicar-los el funcionament de la cambra, el sistema d’elecció per al dia 6, etcètera.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

55 + = 62

Últimes notícies