HomePolíticaConsens sobre els grans reptes de la Ràpita tot i la pluralitat...

Consens sobre els grans reptes de la Ràpita tot i la pluralitat de les candidatures

El sis candidats i candidates a l’alcaldia de la Ràpita de les formacions que actualment tenen representació coincidixen en allò més important per al municipi.

Tots volen aconseguir desestacionalitzar el turisme, millorar la piscina municipal o arreglar la carretera de Poblenou. Estos temes són els que més van sortir al debat electoral organitzat pel Canal Terres de l’Ebre el passat dimarts, moderat pel periodista Manel Ramon. Hi van participar Xus Garcia (Movem La Ràpita), Àlex Cervera (La Ràpita per la República), Pedro Hernández (Més Ràpita), Rosa Anglés (PSC), Josep Maria Miralles (Junts per la Ràpita) i l’actual alcalde Josep Caparrós (ERC).

 

Economia

Va ser un debat on els candidats van aprofitar al màxim el seu temps per anomenar el major nombre possible de propostes. Es va notar a l’apartat d’Hisenda i Promoció Econòmica.

Esquerra Republicana proposa la creació de Ràpita Emprèn, un espai de desenvolupament econòmic que tindria la figura d’un tècnic per a cercar les millors oportunitats de negoci i els ajuts per al sector. Des de Junts per la Ràpita aposten per una finestreta única per als empresaris i un servei d’assessorament. El PSC va posar de relleu la necessitat de treballar de forma transversal el sector turístic, l’industrial i el primari i atraure empreses de transformació dels productes agroalimentaris locals. Des de Més Ràpita també aposten per facilitar la burocràcia als empresaris i canviar la ubicació del mercat ambulant dels dissabtes. En el cas de la Ràpita per la República volen recuperar la fira nauticopesquera i impulsar-ne de noves, i Movem proposa impulsar el mercat municipal, apostant per la sostenibilitat.

Pel que fa al comerç i el turisme, des de Més Ràpita i Junts van coincidir a assenyalar que no passa un bon moment. “Cadia dia veiem rètols de ‘es lloga’. Cal anar de la mà de la Unió de Comerç perquè no es fa suficient”, va remarcar Miralles. Per la seua banda, Hernández va posar en valor la seua experiència com a botiguer per a subratllar que “com a veterà tinc moltes propostes per a transformar el comerç”. En turisme també hi va haver consens a treballar per a aconseguir més places hoteleres. Josep Caparrós va recordar que s’està en converses amb dos cadenes hoteleres, tanmateix va assenyalar que perquè la Ràpita siga el referent del turisme nàutic “s’ha d’intensificar la col·laboració publicoprivada”. Anglés va afegir que s’han de buscar nous perfils turístics per a desestacionalitzar la demanda i per este motiu demanaran el drenatge del port perquè tornen a venir creuers.

 

Infraestructures

El bloc d’infraestructures va ser el que va ocupar més espai i on es van fer evidents algunes diferències. D’entrada, tant Josep Caparrós com Àlex Cervera van posar en valor els nous equipaments acabats este mandat: l’auditori, el pavelló annex, el casal de jóvens, l’hotel d’entitats… Però per a l’actual regidor d’Ensenyament seguix faltant-ne una de molt important: “No renunciarem al nou institut. Quan buscàvem espais per als nous cicles formatius, no en teníem prou”, va recordar Cervera. Un projecte en què també van apostar diversos candidats és el d’una nova piscina. El PSC de Rosa Anglès té un avantprojecte d’una nova piscina, de la qual caldria trobar el finançament. Mentre que Junts per la Ràpita la voldrien fer al costat del camp de futbol per a concentrar tots els equipaments esportius en una sola zona. Caparrós, però, va recordar que fer una piscina nova costaria 5 milions d’euros i es menjaria prop de la meitat del pressupost municipal, per això des d’ERC aposten per remodelar l’actual. Un projecte que l’alcalde va definir de “més realista”. 

Pedro Hernández va proposar altres reformes en carrers i places, com ara la de la plaça Carles III i la del carrer Sant Isidre. Però on el candidat de Més Ràpita va ser més contundent va ser en la qüestió de la carretera de Poblenou, criticant que Junts per la Ràpita hagués recollit el suport del conseller de Territori, Damià Calvet, mentre que a la Diputació de Tarragona el PDeCAT i el PSC van votar-hi en contra. Com que no va saber pronunciar correctament el nom del conseller, Miralles li reclama més respecte a Hernández i el va convidar a “asseure’s cada dia a la carretera, i vorà com li faran cas”. Rosa Anglés va voler corregir el candidat de Més Ràpita explicant que a la Diputació s’havia votat en contra perquè “la carretera encara no està catalogada per la Generalitat, però que quan ho estiga s’arreglarà”. 

 

Polítiques socials

En polítiques socials, des de Movem i La Ràpita per la República van coincidir a seguir impulsant plans contra el bullying a les escoles. Àlex Cervera també va afegir que plantejaria una consulta per a canviar els noms borbònics del municipi i de l’escola Carles III. Més Ràpita va proposar un programa de voluntariat per a persones grans que viuen soles i Junts va prometre esforços per a combatre la pobresa. El PSC de Rosa Anglés aposta per fer una incubadora d’empreses perquè el talent jove no marxe i des d’ERC aposten per un consell jove que dinamitze les polítiques d’esta àrea des del nou casal del Maset.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies