HomeEsportsRobert Karas s'imposa en la Ironcat Copa de les Nacions de l'Ampolla

Robert Karas s’imposa en la Ironcat Copa de les Nacions de l’Ampolla

Robert Karas s’ha coronat de nou a l’Ampolla com “l’home de ferro”, en imposar-se en la Ironcat Copa de les Nacions, prova només a l’abast d’atletes amb una excel·lent preparació, que va comptar amb un total de 141 inscrits, pertanyents a diferents clubs de tota la geografia espanyola, incloent-hi també de l’estranger, dels quals 135 van estar a la línia de sortida, 135 van aconseguir entrar a la meta, i 18 es van retirar.

El triatleta polonès ha batut a més el rècord que havia establert quan va aconseguir la victòria en l’edició del 2017, amb 8:29:54. En aquesta ocasió tot just va donar opcions als seus més directes rivals, i des de l’inici de la prova va portar el control col·locant-se en cap, i sent el primer a sortir de l’aigua després d’efectuar el recorregut del primer sector de natació de 3,800 quilòmetres en un triangle del port natural del Fangar, amb 47:51, aconseguint ja les primeres diferències substancials amb relació als seus més immediats perseguidors. En la prova de ciclisme, de 180 quilòmetres, amb 6 voltes en un circuit de 30 quilòmetres, va anar augmentant la seva renda, arribant a boxes amb un registre de 4:22:36, traient més de 13 minuts d’avantatge a Albert Jiménez, vencedor de la passada edició, que va entrar segon. Karas va mantenir el ritme en la marató, efectuant els 42,2 de cursa a peu, amb 6 voltes a un circuit mixt d’asfalt i terra, en un temps de 3:03:17, només superat pels representants del CN Mataró, Albert Jiménez i Enrique Barajas. El triatleta polonès, va invertir un temps de 8:13:43, rebaixant en 16 minuts i 11 segons la seva anterior rècord.

En segona i tercera posició van entrar els dos triatletes del CN Mataró, Albert Jiménez amb 8:34:27 i Enrique Barajas 08:52:41.

Robert Karas de 29 anys, germà del mític nedador Sebastian Karas, segueix ampliant el seu excel·lent palmarès, amb aquesta nova victòria a la Ironcat, després d’haver aconseguit l’any passat el títol de Campió Mundial de Triatló TripleIronman, realitzant en menys de 30 hores un trajecte de 678 quilòmetres, amb 11.4 de natació 540 de ciclisme i 126,6 de carrera a peu, l’equivalent a tres maratons, batent a més el rècord que posseïa des del 2003 l’austríac LuisWildpanner amb un crono de 31:47:57 .

La millor de les participants femenines va ser Montserrat Vel (CT Parets del Vallès), que es va imposar amb un temps de 11:02:04, amb segona i tercera posició respectivament per Carmen Maria Pérez, 11:57:05 i Ana Maria Carreres (ciclista Guerrer de Moixe). 12:27:03.