HomePolíticaUn pavelló esportiu als Josepets i un nou tram del passeig de...

Un pavelló esportiu als Josepets i un nou tram del passeig de les Fortificacions, propostes de Meritxell Roigé pel centre històric

L’alcaldessa de Tortosa i candidata de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat les seues propostes pel centre històric. Acompanyada de membres de la seua candidatura, Roigé ha escollit la plaça Mossèn Sol per donar a conèixer una de les principals propostes del programa electoral que és la construcció d’un nou pavelló esportiu, un PAV2, a l’antic col·legi Sant Josep. L’alcaldessa ha recordat que gràcies a l’acord de cessió gratuïta al qual es va arribar fa uns mesos amb la Germandat dels Sacerdots Operaris, l’Ajuntament podrà desenvolupar als Josepets un espai cultural, social i esportiu que portarà per nom el del fundador del col·legi. El pavelló que es preveu tindrà dos pistes poliesportives i permetrà, tal com ha dit Roigé, “portar tant a xiquets i xiquetes com a les seues famílies al barri per entrar i competir, contribuint a la seua dinamització”.

També des d’aquest mateix emplaçament, Roigé ha explicat que Junts per Tortosa també preveu la construcció d’un nou tram del passeig de les Fortificacions a partir de la muralla del Rastre, des de la plaça Mossèn Sol, fins al Portal de Tarragona, accedint així a l’Hospital Verge de la Cinta. “Després d’haver recuperat part de la muralla amb la urbanització que aquest govern vam fer de la plaça Mossèn Sol, ara volem fer un pas més i poder fer-la visitable fins al portal de Tarragona, com hem fet amb la muralla del segle XIV de Remolins que arriba fins a la Torre del Célio i les Avançades de Sant Joan”, ha afegit l’alcaldessa.

Però més enllà d’aquestes dos actuacions, Roigé ha presentat tot un paquet de propostes per al centre històric que parteixen de l’acció de govern feta en els darrers anys. És el cas de l’obra que s’està duent a terme a l’entorn de la Catedral i que ha suposat l’enderroc de les cases i que permetrà generar un nou punt de trobada. “Ens permetrà fer visitables les restes arqueològiques que documenten els 2.000 anys d’història de la ciutat”, ha recordat.

També continuarem incrementant la línia d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges que s’ha creat en els darrers anys, i que enguany s’ha doblat la partida. En aquest sentit, i de la mà de la Generalitat, Roigé ha explicat que es generarà nou habitatge al centre històric a través de la inclusió al programa de foment de la regeneració ARRU (Àrees de Regeneració i Renovació Urbana) del Ministeri. L’alcaldessa ha avançat que un dels primers llocs on s’hi actuarà serà a l’entorn de la plaça de l’Absis.

D’altra banda, la candidata ha recordat que es continuarà actuant al barri del Castell amb la urbanització de nous carrers i places i la promoció d’habitatges; s’elaborarà la tercera i quarta fase del Pla especial del centre històric; i es continuarà amb el pla d’inspecció i millora d’habitatges.

Una altra de les actuacions que s’està executant en aquest àmbit és la perllongació del passeig de Ronda, finalitzant la circumval·lació del castell de la Suda, on s’ubicaran les escultures dissenyades per Ignasi Blanch. També al barri de Remolins, s’està construint el Centre de les Tres Cultures, i finalitzarem la recuperació de l’antic Balneari d’En Porcar. En aquest barri, Roigé també ha avançat que urbanitzaran la plaça de la Immaculada, centre neuràlgic de Remolins, i ha anunciat que ja s’han començat a soterrar els contenidors en aquest espai. També, en l’àmbit de l’urbanisme, Junts per Tortosa preveu urbanitzar el carrer Santa Anna, convertint-lo en un vial de prioritat per a les persones.

Respecte el barri de Santa Clara, Roigé ha explicat que finalitzaran la rehabilitació de l’antiga església de Sant Francesc, i d’acord amb el Bisbat, es durà a terme una adequació de l’espai del Calvari. Així mateix, ha destacat que s’inclouran nous espais del barri en el marc del festival d’art efímer ‘A Cel Obert’.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies