HomePolíticaCaseres, el Pinell i la Fatarella perden regidors pel descens de població

Caseres, el Pinell i la Fatarella perden regidors pel descens de població

La pèrdua de població en zones rurals farà que alguns dels ajuntaments que es constituiran després de les eleccions del 26-M estaran conformats per menys regidors, ja que el padró municipal és el que defineix el nombre de representants de cada consistori. Deixant de banda les fluctuacions que registren este tipus de dades i l’afectació que té la baixa natalitat al conjunt del país, la manca d’infraestructures és un altre dels factors que hi influïx, a més del creixent interès de les noves generacions per acostar-se a entorns urbans més grans.

Les xifres parlen soles a les Terres de l’Ebre. Entre el 2011 i el 2016, les quatre comarques de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Baix Ebre i el Montsià han perdut 10.776 habitants, el 5,62% de la població. La incidència ha estat especialment greu als pobles de menys de mil habitants i en estes eleccions tres municipis de la Terra Alta perdran regidors a l’Ajuntament a conseqüència de la davallada demogràfica. Són Caseres, que passa de 7 a 5 regidors; i el Pinell de Brai i la Fatarella, que baixen dels 1.000 habitants i passaran de 9 a 7 regidors.

L’alcalde de la Fatarella, Francisco Blanch, assenyala que no es tem tant per un impacte econòmic al consistori, com pel fet que “amb menys regidors, hi haurà més faena per als que en formen part”. Blanch té clar que la despoblació només es pot aturar amb un projecte territorial “concertat”, on s’implique el sector públic, el privat i l’educatiu. La bona salut del sector agrari, a través del vi i l’oli, i també el turisme, han de servir, segons Blanch, per a aturar l’exili de jóvens.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 54 = 58

Últimes notícies