HomePolíticaEl duel ERC-PDeCAT i la crisi al PSC marquen els comicis a...

El duel ERC-PDeCAT i la crisi al PSC marquen els comicis a la Cala

Cinc candidatures, el mateix nombre que fa quatre anys, concorren a les eleccions municipals a l’Ametlla de Mar, on els dos principals candidats a l’alcaldia són l’actual alcalde per ERC, Jordi Gaseni, i el portaveu del principal grup de l’oposició, Joan Pere Gómez, alcaldable de Junts Per l’Ametlla. De fet, són els dos únics que repetixen com a caps de cartell.

L’actualització de l’escenari polític inclou, en canvi, la desaparició tant de la històrica Plataforma Calera, impulsada per l’exalcalde del PP Joan Font, com del PP mateix, que no ha fet llista tot i comptar a la Cala amb un dels pocs referents que li queden al territori, Adrià Figueres Bargalló, cap de llista el 2015. Este doble buit l’han ocupat Ciutadans, que s’estrena amb José María Figueres Pijuan d’alcaldable, i Entesa per la Cala-Movem, que ha incorporat els dos regidors socialistes (Antonio Espuny i Maria Marsal) que han governat amb Gaseni i que es van distanciar del PSC arran de l’1 d’Octubre. Així, el PSC ha hagut de buscar una alternativa per ser-hi i finalment ha presentat una llista en coalició amb Podem, liderada per Javier Sánchez.

El mandat que s’esgota ha estat fortament marcat per la gestió de 
l’herència de l’exalcalde per CiU Andreu Martí, que l’estiu del 2016 va estar 14 dies a la presó després de ser detingut per presumptes irregularitats vinculades amb la consultora barcelonina Efial durant la seua etapa a l’alcaldia. El cas està pendent de resoldre’s judicialment. El llegat de Martí ha inclòs un enorme deute, el contenciós amb Aquàlia pel cànon de l’aigua o la reformulació del planejament urbanístic. L’obertura de la residència de la gent gran ha estat un dels reptes assolits per l’equip de govern.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

35 + = 45

Últimes notícies