HomePolíticaEl futur econòmic i els equipaments protagonitzen el debat a Móra d’Ebre

El futur econòmic i els equipaments protagonitzen el debat a Móra d’Ebre

El teatre municipal La Llanterna es va omplir ràpidament instants abans del debat este dilluns. L’expectació era gran després que es fes públic que els caps de llista de les set formacions que es presenten a Móra d’Ebre participarien en el debat que cada quatre anys organitza Ràdio Móra d’Ebre i que enguany ha comptat també amb la col·laboració de Canal Terres de l’Ebre. 

El desenvolupament econòmic i la tirada endavant de nous equipaments van centrar el primer bloc i bona part del debat. El candidat de Junts per Móra d’Ebre i actual alcalde, Joan Piñol, va defensar l’actual gestió amb obres importants com “la façana fluvial, l’illa de Saurí, el reasfaltament de carrers, la passera que baixa del castell al club nàutic o les noves piscines” a més “d’haver eixugat el deute a la meitat” en pràcticament vuit anys.

L’exalcalde de Móra d’Ebre, Santiago Campos, ara a la formació independent de Tots i Totes per Móra va centrar gran part de les seues intervencions a rebatre les intervencions de Piñol i va criticar que “Móra d’Ebre ha perdut capitalitat i es troba en caiguda lliure” i va prometre la creació de llocs de faena, fins i tot apuntant a una possible inversió de la multinacional Amazon, que va provocar la incredulitat de gran part de l’auditori i dels altres candidats.

La cap de llista d’ERC que, amb tres regidors, és la principal força d’oposició, ha presentat un programa ambiciós, amb fins a dinou grans inversions d’obra pública, entre les quals destaquen la construcció d’un nou camp de futbol, una nova pista d’atletisme, una àrea de lleure, un jardí botànic, un nou alberg o l’ampliació del CAP. Davant els retrets d’alguns altres caps de llista, que asseguraven que eren inversions desmesurades, la cap de llista republicana, Cinta Agné, va subratllar que “són propostes de futur” i que apunten a “com ha de ser Móra d’Ebre i cap a on ha d’anar”, sense cenyir-se a curt termini.

La portaveu socialista, Montse Latorre, va llançar una proposta a cavall entre el desenvolupament econòmic i els serveis socials, atenent la condició de Móra d’Ebre com a centre de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. “Treballarem per la posada en marxa d’un centre de grans discapacitats, un servei que s’afegirà al centre d’educació especial Jeroni de Moragas i a l’Hospital de Móra d’Ebre”, va presentar la portaveu socialista Montse Latorre. La proposta no va passar inadvertida  i Piñol -actual alcalde- va respondre que “era una bona iniciativa” i tots dos es van comprometre a treballar en la propera legislatura “des de la posició que toque” per a aconseguir este nou servei a la capital riberenca.

El candidat de Fem Poble – Amunt -candidatura vinculada a la CUP-, Jordi Fornós, va destacar que “en els temps actuals no només s’ha de mirar d’atraure inversions sinó de fomentar l’economia que es pot generar des de dins del municipi”. En este sentit, Fornós va destacar que cal “fomentar el cooperativisme” i tirar endavant “un consell de poble” amb representació i participació de persones i entitats per tal de tirar el municipi endavant. Fornós va destacar, però, que la prioritat ha de ser “la gent que té menys, que patix pobresa, que no té les mateixes oportunitats o que no pot arribar a final de més” i va retreure “propostes estelars” per a atraure desenes de llocs de treball.

Per la seua banda, el candidat del Partit Popular, Francesc Launes, va destacar “que Móra d’Ebre és tot el terme municipal”. En les darreres dos legislatures ha format equip de govern amb la formació de Joan Piñol com a regidor d’Agricultura. “Cal tenir cura dels nostres camins i en els temes importants, que estem tots junts, treballem per Móra d’Ebre i jo el que puc dir és que m’oferiré, com sempre he fet, per a tirar endavant les millors iniciatives pel poble”, va defensar davant d’un auditori que el va ovacionar en repetides ocasions.
La candidata de Ciutadans, Raquel Rosales, es va limitar a intervenir només al principi de cada bloc, sense entrar al debat de cap de les propostes que es van posar sobre la taula. “Hem de fer el possible per atraure noves empreses i que els veïns de Móra d’Ebre tinguen un municipi millor”, va assegurar. Tot i això, no es va voler pronunciar amb assumptes importants, argumentant que “quan hi haja el nou Ajuntament, haurem de veure què hi ha i prendre decisions”. 

 

Urbanisme

Un altre dels punts destacats que va tenir el debat va ser la planificació urbanística, especialment després que una coneguda empresa de supermercats hagués mostrat el seu interès a posar en marxa una benzinera a pocs metres de la llar d’infants municipal i l’Institut Julio Antonio.

Pràcticament totes les formacions van destacar la importància de tirar endavant el POUM durant els propers anys per tal de prevenir situacions similars.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 8 = 10

Últimes notícies