HomePolíticaCreix la participació a les 14h a Tortosa, on ja han votat...

Creix la participació a les 14h a Tortosa, on ja han votat tots els alcaldables

Les cinc primeres hores amb els col·legis oberts ja han deparat a Tortosa una participació substancialment major que quatre anys enrere, fregant gairebé el 40% quan encara faltaven sis hores per al tancament dels col·legis electorals. També, a les 14h de la tarda, havien votat ja tots els caps de llista de la capital ebrenca. El més matiner de tots ha estat l’alcaldable del PP Tonyo Vallés que a les 9.30 del matí ha exercit el seu dret a vot i manifestat que espera una bona participació i que el resultat sigui millor que el que li han donat les enquestes. Seguidament a les 10h ha estat Enric Roig, candidat pel PSC Tortosa, qui ha votat i ha declarat que fa una crida al vot pel canvi a Tortosa. També remarca la importància del vot socialista a les europees per a liderar el projecte de futur a Europa. En pocs minuts de diferència al mateix col·legi electoral, el de de la UNED, ha votat Miquel Albacar, candidat de Ciutadans: “Avui és el dia que es vota per un canvi a Tortosa”, ha dit. És el primer cop que C’s concorre a les eleccions a Tortosa.
Jordi Jordan, de Movem Tortosa, en el moment de la seva votació ha demanat la mobilització dels tortosins i tortosines per a aquestes municipals. Espera que porten un canvi a la ciutat i també demana el vot a Europa per als comuns davant el creixement de l’extrema dreta.
Membres de la Cup Tortosa, amb el seu cap de llista Xavier Rodríguez, s’han concentrat davant l’ajuntament per reivindicar i recordar que avui no és la festa de la democràcia perquè hi ha gent empresonada i exiliada que no pot exercir el seu dret a vot.
Prop de les 12 h, Xavier Faura, candidat d’ERC-Tortosa Sí, ha anat a votar i ha remarcat que aquest 26M “votem a l’Ajuntament i a Europa”. Apunta a l’alta participació i al vot per les forces sobiranistes a Europa. Tot seguit a les 12.30 h ha votat l’alcaldessa i alcaldable Meritxell Roigé, de Junts Per Tortosa i que es presenta per primer cop a l’alcaldia i espera que els tortosins i tortosines confien en el projecte que han desenvolupat en els darrers anys. L’última candidata a l’alcaldia que ha exercit el seu dret a vot ha estat Núria Menasanch per Primàries Tortosa. Ha votat passades les 12.30 h i ha demanat els vots per fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre. “La República es fa des dels municipis”, ha opinat. D’esta forma ja abans de les 13h tots els alcaldables de Tortosa havien fet efectiu el seu dret a vot.
Pel que fa a les europees, la coincidència amb les municipals ha fet pujar més de 12 punts la participació a les 14h. A Tortosa, a aquella hora més del 37,5% dels ciutadans amb dret a vot ja havien votat per a escollir l’Europarlament, quan fa cinc anys amb prou faena se superava el 25%.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 37 = 42

Últimes notícies