HomeCulturaEl Palau Oliver de Boteller exposarà nous materials per a l’artesania a...

El Palau Oliver de Boteller exposarà nous materials per a l’artesania a ‘Neomatèria’

Els Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre acolliran a la sala d’exposicions del Palau Oliver de Boteller l’exposició Neomatèria, una mostra que té com a objectiu donar a conèixer materials innovadors i alternatius per a l’artesania.

Organitzada per Artesania Catalunya i Materfad, centre de materials de Barcelona, l’exposició s’inaugurarà el divendres 31 de maig i es podrà visitar fins al proper 30 de juny.

La mostra, comissariada per l’expert en materials Iván Rodríguez, vol mostrar nous materials i tecnologies que podrien ser utilitzats pels artesans, tant procedents de la natura, com dels residus o, inclús, materials vius. En total a l’exposició es presentaran una setantena de materials, molts dels quals materialitzats en objectes. 

L’artesania ha acompanyat la humanitat des del principi de la seua existència, sostenint i reflectint l’evolució de les societats. No obstant això, els canvis viscuts en les últimes dècades han estat més ràpids i profunds que en qualsevol altre moment de la història. En este context, el vincle entre l’artesà i la societat afronta una nova transformació, una revolució en la qual la matèria es reformula i obre la porta a una nova manera de crear. 

Esta exposició pretén donar veu a alguns dels materials que representen este canvi, en un recorregut que abasta des d’una nova mirada al món natural fins als nous camins oberts per la ciència i la tecnologia. I al centre, el paper vital de l’artesà com a creador i transformador de la neomatèria. L’exposició fa un recorregut per vuit tipologies de neomatèries: vegetal, animal, humana, residual, reformulada, digital, reactiva i viva.

La mostra s’inaugurarà el divendres 31 de maig a les 19 hores i l’acte anirà a càrrec del director dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre del Departament de Cultura, Ferran Bladé, i el tècnic de Promoció Cultural del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, David Places.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 2 =

Últimes notícies