HomeCulturaLa Fira del Llibre Ebrenc inclou una trentena de presentacions i cafès...

La Fira del Llibre Ebrenc inclou una trentena de presentacions i cafès tertúlia amb escriptors

No hi ha Litterarum sense Fira del Llibre Ebrenc, l’única fira professional del sud de Catalunya. Punt de trobada d’autors, editors, llibreters, lectors i públic. El certamen que se celebra en paral·lel a Litterarum disposa d’una carpa a la plaça de Dalt de Móra d’Ebre i aglutina autors i autores de les comarques de l’Ebre i la seua àrea d’influència cultural i lingüística. A la carpa s’hi exposen més de 2.000 títols en una iniciativa coordinada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), que aporta llibres de centres d’estudis i entitats culturals, i amb la col·laboració i implicació de les llibreries de referència al territori ebrenc: Bassa de Móra d’Ebre, Viladrich de Tortosa, Guaix d’Amposta i El Núvol de Móra la Nova.

La programació de la Fira del Llibre Ebrenc inclou la celebració de tres taules rodones sobre temes com els reptes i oportunitats de la lectura en l’època dels dispositius mòbils o el disseny de propostes literàries lúdiques que interpel·lin els infants, joves i les famílies. Una tercera taula abordarà l’anàlisi de dietaris i llibres de memòries com a eines per a conèixer i entendre el passat. 

Entre els novetats d’esta edició, l’organització ha programat dos cafès literaris, un amb Mari Carme Roca (guardonada amb el Premi Prudenci Bertrana per la novel·la El far, ambientada a la desembocadura de l’Ebre) i l’escriptor Jesús M. Tibau. Tots dos compartiran sobretaula amb quinze lectors. A més, la fira comptarà amb la participació d’estudiants i professors de diferents universitats internacionals que participaran en un seminari pensat per a apropar-los al coneixement de la llengua i la literatura catalanes, especialment la de les Terres de l’Ebre i participaran en activitats de la Fira del Llibre Ebrenc i de Litterarum i podran gaudir d’un tast literari ebrenc i conèixer Artur Bladé i Desumvila, de la mà de Xavier Vega o conversar amb Miquel Esteve o Andreu Carranza. Durant quatre dies també s’han programat presentacions d’una trentena d’autors de les Terres de l’Ebre. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 34 = 43

Últimes notícies