Les negociacions a Tortosa poden marcar el signe del govern comarcal al Baix Ebre

Esquerra tindrà 11 dels 25 consellers del Consell Comarcal, un més que durant el mandat que és a punt d’acabar

Tortosa

Les negociacions a Tortosa poden marcar el signe del govern comarcal al Baix Ebre
Les negociacions a Tortosa poden marcar el signe del govern comarcal al Baix Ebre | L'EBRE

Les victòries de Junts Per Catalunya a Tortosa, l’Aldea, l’Ampolla i Deltebre han evitat una majoria absoluta d’Esquerra al Consell Comarcal del Baix Ebre. De fet, Junts ha aguantat molt bé l’embranzida republicana a la comarca, on el principal motiu de celebració dels republicans és la majoria absoluta de l’Ametlla i l’assalt a petits feus socialistes com Aldover, Tivenys o Alfara de Carles.

Esquerra tindrà 11 dels 25 consellers del Consell Comarcal, un més que durant el mandat que és a punt d’acabar, però no arriba als 13 que impliquen la majoria absoluta de l’ens de gestió, però encara amb contingut polític, comarcal. Ara bé, podria assolir-la amb Movem, que ha obtingut dos regidors. Este pacte podria estar condicionat, segons diverses fonts, a les negociacions per l’alcaldia de Tortosa, en què ERC té davant seu la disjuntiva de pactar amb Junts o de buscar una alternativa d’esquerres amb Movem i algun altre implicat. Si es decanta per la primera opció, aplanaria el camí a la reedició del pacte comarcal amb CiU, que ha estat vigent els últims dos anys de mandat local després d’una moció de censura que va apartar del govern el PSC arran de la crisi per l’1 d’octubre i l’aplicació estatal de l’article 155 de la Constitució. 

 

El pp desapareix

Cs s’estrenarà als consells comarcals ebrencs per la porta del Baix Ebre, mentre que el PP ha desaparegut de totes les institucions locals i no tindrà representació enlloc.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article