HomeEsportsMedalla d'or per a Aina Cid i Virginia Díaz a l'Europeu absolut...

Medalla d’or per a Aina Cid i Virginia Díaz a l’Europeu absolut de Lucerna

En una regata molt disputada i amb un final vibrant, Virgínia Díaz del Raspas de Guechoi Aina Cid del Club Nàutic Amposta, es van imposar a la final del dos sense timoner, aconseguint la medalla d’or en el Campionat d’Europa absolut de rem, que s’ha disputat al llac Rot de la ciutat suïssa de Lucerna. Un triomf que les situa en clares posicions de classificació olímpica.
L’embarcació de la selecció espanyola arribava a la final amb excel·lents perspectives, després d’haver ocupat el primer lloc de la seva sèrie eliminatòria, i en la semifinal.
Va ser una victòria molt treballada amb un final èpic, en una regata que va començar les romaneses Adriana Ailincai i MariaTivodariu molt forts, portant la iniciativa en els primers 500 metres, seguides molt de prop per les holandeses Aletta Jorritsma iJose Van Veen, amb Aina Cid i Virgínia Diazen tercera posició. Aquest ordre esmanteuvo fins a la meitat de la regata, unint-se a la lluita pels metalls el pot italià amb Kiri Tontodonati i Aixa Rocek. Les representants espanyoles van avançar a les holandeses, i a 500 metres per al final, ocupaven la tercera plaça per darrere de romaneses i italianes. L’últim tram va ser espectacular amb quatre embarcacions amb opcions de victòria, que finalment es va decantar després d’una lluita titànica a favor d’Aina i Virgínia, que van entrar primeres protagonitzant un impressionant final, amb un temps de 7: 14: 140, seguides per les romaneses amb 7: 15: 520, que es van emportar la plata, mentre el bronze va ser per a Itàlia, 07:16: 220. Quartes van ser les representants holandeses amb 7: 18: 370, amb cinquena i sisena posició respectivament per a les joves gregues Maria Kyridou i Christina Bourmpou, 7: 20: 460, i les britàniques Samantha Courty iAnnie Whithers, 7: 21: 730.
L’embarcació espanyola ha superat totes les previsions en ser la primera temporada que Aina i Virginia competeixen juntes.