HomeSense categoriaUna taula de treball impulsarà mesures per lluitar contra el tràfic d’éssers...

Una taula de treball impulsarà mesures per lluitar contra el tràfic d’éssers humans a les Terres de l’Ebre

La directora de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Ramon, acompanyada de la coordinadora territorial de l’ICD, Carme Valls, ha presentat aquest matí a la Delegació del Govern el Circuit d’acció davant de les víctimes de tràfic d’essers humans amb finalitats d’explotació sexual de dones i nenes per a les Terres de l’Ebre. L’objectiu  és donar a conèixer a totes les persones professionals implicades els recursos existents al territori i els protocols i procediments a seguir.

Aquest Circuit ha estat elaborat i consensuat entre les persones membres de la Comissió Tècnica del Circuit de les Terres de l’Ebre per a l’abordatge de la violència masclista, les entitats especialitzades, i les persones representants de les cossos de seguretat. El tràfic d’éssers humans és una greu violació de drets humans, un delicte i una manifestació de violència masclista tal i com recull la llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

A nivell tècnic, aquest circuit mantindrà una reunió anual amb l’objectiu de compartir la informació sobre l’atenció dels casos i valorar el seu abordatge. L’ICD podrà convocar aquesta taula a instàncies de qualsevol de les institucions o entitats integrants del circuit i també en cas d’urgència, i serà la institució referent per a dotar de formació especialitzada els i les professionals que hi treballen.

Per facilitar les eines i els coneixements necessaris per iniciar el funcionament d’aquest Circuit, el passat mes de febrer l’ICD amb col·laboració amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, va oferir el curs El Tràfic d’Éssers Humans: Gènere i Drets Humans. La sessió, adreçada al personal tècnic que en algun moment pot detectar aquestes situacions, va aprofundir sobre la complexa realitat del tràfic d’éssers humans i les diferents formes d’explotació en què es manifesta, el coneixement específic sobre els drets de les víctimes, el marc normatiu aplicable i els models d’intervenció i sistemes d’acollida previstos.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies