HomeSense categoriaAgents socioeconòmics pressionen perquè Esquerra trie un ebrenc com a president de...

Agents socioeconòmics pressionen perquè Esquerra trie un ebrenc com a president de la Diputació

Un alè d’esperança està creixent a les Terres de l’Ebre -un dels territoris més deprimits econòmicament de Catalunya-, davant la possibilitat que la Diputació de Tarragona siga governada per primera vegada en la història per un polític ebrenc. Una possibilitat real, ja que ha estat ERC el partit que ha guanyat les eleccions per un ampli marge de vots (95.000 al conjunt de la demarcació), per a acabar obtenint 11 de les 27 places de diputat provincial que configuren la institució, i que sumats als 8 de la segona força, Junts per Catalunya, donen la majoria absoluta. I ERC té un ebrenc, Adam Tomàs, com el més situat per a ser el nou president de la Diputació, tot i que també ha transcendit la candidatura del torrenc Eduard Rovira, que, com Tomàs, també ha aconseguit una majoria absoluta folgada al seu municipi en les municipals. 

L’expectació es dirigeix ara cap a veure què decidix la direcció política d’ERC, amb Oriol Junqueras a la presó de Soto del Real, Marta Rovira a l’exili, i el vicepresident Pere Aragonés com a principal dirigent a la seu central del partit, al carrer Calàbria. Seran ells els que probablement hauran de triar si el president de la Diputació de Tarragona prové del nord, més ric, o del sud, més pobre, circumstància que es produiria per primera vegada en la història.  
Diverses fonts consultades pel portal ebredigital.cat admeten que s’està generant un clam al territori entre els agents socioeconòmics, en veure en esta possible designació una gran oportunitat de reequilibri territorial, més enllà dels personalismes al voltant de qui acabe sent el president. 

Patronals, sindicats i associacions s’estan pronunciant “a favor que el president de la Diputació de Tarragona siga un ebrenc”. En este sentit té intenció de manifestar-se públicament el nou plenari de la Cambra de Comerç de Tortosa, que s’havia de constituir este dijous després del tancament d’esta edició, i en la mateixa línia han donat suport a una hipotètica presidència ebrenca, a través d’ebredigital, els sindicats territorials UGT i CCOO, l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE) o l’Associació de Dones Empresàries i Directives Emprenedores de les Terres de l’Ebre (ADEDE). Però també en àmbits més locals li han donat suport al candidat d’Amposta entitats com la Lira, La Fila o Apasa, a més del gremi de constructors, o els dirigents de les cooperatives d’oli i de les cambres arrosseres.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 4 = 5

Últimes notícies