HomeSense categoriaTortosa serà un dels cinc municipis catalans que acull una Festa de...

Tortosa serà un dels cinc municipis catalans que acull una Festa de la Natura

La capital del Baix Ebre acollirà el diumenge 9 de juny la Festa de la Natura, al mateix temps que ho faran 4 municipis catalans més: Barcelona, Girona, Torredembarra i Riudarenes. Per a este esdeveniment diferents entitats ambientals del territori, amb la col·laboració d’emprenedors sensibilitzats amb la protecció del medi i administracions locals, han organitzat un conjunt d’activitats al voltant del riu Ebre amb l’objectiu de sensibilitzar i promoure la preservació del medi natural. Viqui Carles, membre de l’entitat ecologista Graëllsia, ha explicat que “es vol parlar de l’ecologia del riu i dels problemes que presenta a causa de les espècies invasores que hi habiten”. És el primer cop que s’ha optat per centrar en un mateix espai totes les activitats que s’organitzen a la ciutat per  a obtenir un “impacte més potent”.  

L’epicentre de les activitats serà el passeig de l’Ebre, concretament entre el pont Roig i el pont de l’Estat, on es situarà la fira d’entitats per a difondre iniciatives com Ajudem a salvar els peixos -una iniciativa que promou el rescat de la fauna aquàtica autòctona en sistemes de reg- o Recuperem el Barranc dels Reguers.

L’organització també ha pensat en totes aquelles entitats que no hi podran ser presents amb una parada a la fira. Se’ls reservarà un espai per a explicar amb roll-ups els seus projectes, perquè així els visitants puguin conèixer les diferents iniciatives que treballen pel territori. 

En este espai també tindran lloc activitats mediambientals per a la canalla, com un taller de pintura, contacontes, hotel d’insectes, iniciació a la marxa nòrdica o la navegació en muleta a càrrec del Club de Rem, entre altres activitats que seran gratuïtes i de caràcter festiu. L’única que necessitarà una inscripció prèvia serà les dues sortides de navegació amb el vaixell El Sirgador pel riu Ebre -que es duran a terme a les 10.30 h i a les 11.30 h – per a explicar in situ les febleses de l’ecosistema fluvial i l’impacte cap a les espècies invasores. Les participants podran lluir una polsera dissenyada per aquesta ocasió. A més, la Festa se suma a la setmana del boicot als envasos plàstics i es repartirà aigua en tres tipus de càntirs de fang que utilitzaven els avantpassats per a treballar al camp o anar a la muntanya. 

La cloenda de la festa acollirà una actuació de la padrina de l’esdeveniment, Sílvia Ampolla, que cantarà jotes per a tots aquells que s’animen a ballar-les. L’acte es durà a terme al costat de l’Embarcador del Sirgador a partir de les 13 hores.

Claudia Ruiz
Claudia Ruiz
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies