HomeSense categoriaEs manté l'operatiu d'extinció a l'incendi del Perelló que es manté estable

Es manté l’operatiu d’extinció a l’incendi del Perelló que es manté estable

Els Bombers de la Generalitat han informat  que el perímetre del l’incendi del Perelló es manté estabilitzat després de sobrevolar la zona este matí. S’han detectat algunes fumeroles, però ja s’estan revisant i no es preveu que compliquen la situació de l’incendi. Les humitats a la zona són avui més altes i la temperatura més baixa.

Un cop finalitzada la reunió de comandaments s’ha establert mantenir una cinquantena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, 30 dels quals són vehicles d’aigua que estan emplaçats al llarg dels 17 quilòmetres de perímetre d’incendi. A més, tres mitjans aeris (un helicòpter de comandament i dos helicòpters bombarders) donaran suport a les tasques d’extinció al llarg del dia, si no hi ha canvis en les previsions, amb l’objectiu d’aconseguir donar l’incendi per controlat.

Segons les darreres estimacions per part del Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha afectat 220 hectàrees de vegetació de pi blanc i matolls. El 75% pertany a l’Espai d’Interès Natural del Tossal de Montagut.

Pel que fa als desallotjats, es dóna per finalitzada la recomanació i les 38 persones que es van evacuar ahir arran de l’incendi ja poden tornar avui a casa seua.

Al migdia es realitzarà una nova reunió operativa amb tots els agents que formen part del dispositiu: Bombers de la Generalitat, Agents Rurals, Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), Protecció Civil, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Creu Roja, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i Ajuntament del Perelló.

Segons informa la Direcció General de Protecció Civil s’ha tancat la prealerta del Pla Infocat per la millora de les condicions meteorològiques.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies