ERC descarta a Tortosa tant un pacte amb el PDeCAt com un tripartit d'esquerres

Meritxell Roigé serà proclamada dissabte alcaldessa per majoria simple, però Xavier Faura insistix que no li facilitaran la governabilitat i fins i tot no descarta una futura moció de censura "si el PSC fa un gir de 360 graus" en política nacional

Tortosa

ERC descarta a Tortosa tant un pacte amb el PDeCAt com un tripartit d'esquerres
ERC descarta a Tortosa tant un pacte amb el PDeCAt com un tripartit d'esquerres

L'alcaldable d'ERC-Tortosa Sí, Xavier Faura, ha desvetllat este matí la posició del seu grup en el ple de constitució de l'Ajuntament, dissabte. Ni faran alcaldessa Meritxell Roigé, alcaldable de Junts Per Tortosa, ni faran alcalde Jordi Jordan, de Movem Tortosa, a través d'un pacte a tres bandes amb Movem i el PSC. Faura ho ha justificat defensant que volen un canvi per a Tortosa, i per tant no poden avalar Roigé, però a la vegada no ponden pactar amb un partit "del bloc del 155", amb referència als socialistes. 

Ha avançat que els quatre regidors republicans votaran a Faura en el ple de constitució i que de cap manera facilitaran la governabilitat (fa quatre anys es van abstenir i van signar un pacte de governabilitat amb els convergents). És més, no ha descartat que si el PSC feia un gir de 360 graus en política nacional i tornava "al catalanisme" i reconeixia la vulneració de drets derivada de la repressió judicial estatal, es podria tornar a plantejar una entensa amb socialistes i comuns per a provocar "el canvi" a Tortosa. És a dir, una moció de censura.

La decisió d'ERC fa que l'alcaldia siga per a Junts Per Tortosa, que mantindrà Meritxell Roigé com a alcaldessa per majoria simple, és a dir, com a cap de cartell de la força més votada. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article