HomeSocietatDeltebre acull este dissabte la Festa de l’Orgull LGTBI

Deltebre acull este dissabte la Festa de l’Orgull LGTBI

La Festa de l’Orgull LGTBI tornarà a celebrar-se de manera descentralitzada enguany a les Terres de l’Ebre amb una festa a Deltebre este dissabte 15 de juny. L’acte recordarà el 50 aniversari de la revolta de Stonewall (Nova York), considerada el punt d’inici de la lluita pels drets i llibertats del col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i altres orientacions sexuals o identitats de gènere. “Recordarem la lluita de Stonewall ja que ara, com llavors, actes com estos són encara vàlids i necessaris. Veiem encara com hi ha agressions per raó d’orientació sexual i d’expressió de gènere i com hi ha forces emergents que volen desenvolupar polítiques involutives”, ha explicat Miquel Benaiges coordinador de la Festa de l’Orgull del col·lectiu LGTEbre.

La festa consistirà en una rua pels carrers de Deltebre, amb sortida a les 19.30 hores del pont Lo Passador. Es passarà per l’Ajuntament de Deltebre on es penjarà la bandera de l’Arc de Sant Martí i la rua acabarà al centre Ebreterra on tindrà lloc la lectura del manifest i un concert de Maskarats. El manifest el llegirà Rosa Vandellòs, jutgessa de Pau de Deltebre i exdiputada al Parlament de Catalunya, a més “de ser una persona reivindicativa dels drets de les dones i de les lebianes”.

La Festa de l’Orgull pretén ser un acte “de visibilització”, “de reivindicació” i “de fer comunitat” amb l’objectiu de “continuar la lluita que va començar a Stonewall”, ha dit el president del col·lectiu LGTEbre, Ferran Tortajada. “Esta lluita ha de seguir dia a dia a les institucions. Hem de fer que les polítiques de proteccio dels drets de les persones LGTBI estiguen presents a les escoles, des d’infantil a primària i secundària, als clubs esportius, a les entitats socials i a les llars de jubilats. Ningú es pot quedar desamparat per qüestió de la seua orientació sexual o per la seua expressió de gènere”, insistix Tortajada.

Pel col·lectiu LGTEbre, més enllà de la Festa de l’Orgull, “la lluita ha de continuar els 365 dies de  l’any i assegurar que a les Terres de l’Ebre tothom puga viure en llibertat i puga desenvolupar-se com a persones, incloent també la seua orientació sexual i la identitat de gènere”. El col·lectiu treballa per a evitar que viure en un entorn rural, com són les Terres de l’Ebre, siga un condicionant per a que el col·lectiu LGTBI puga viure amb total llibertat i normalitat i evitar que hagen de marxar a entorns urbans, com passava ara fa uns anys.n

 

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

64 + = 71

Últimes notícies