HomeAgriculturaAgricultura dona per controlats els focus de caragol poma de l’hemidelta dret

Agricultura dona per controlats els focus de caragol poma de l’hemidelta dret

La Taula Sectorial de l’Arròs ha fet balanç de les darreres actuacions de lluita i erradicació del caragol poma al delta de l’Ebre. El Departament d’Agricultura dona per “controlats” els focus puntuals de caragol poma de l’hemidelta dret, on s’havien superat les 115 hectàrees infestades i que s’haurien reduït fins a les 90 hectàrees, segons fonts de la Comunitat de Regants de la Dreta de l’Ebre. L’any passat al marge dret del riu es van fer 34 accions i se seguix treballant per a evitar l’aparició de nous focus. A l’hemidelta esquerre es van fer 1.694 actuacions de lluita i contenció, amb un increment important en accions de neteja de la maquinària agrícola.

Les actuacions de lluita contra el caragol poma s’han inclòs en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya i ha comptat amb un pressupost de cinc milions d’euros per a cinc campanyes. El Departament està ultimant l’ordre per aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a subvencionar la compra de productes fitosanitaris, a base de saponines, que s’utilitzen en la lluita contra el cargol poma en el delta de l’Ebre. La modificació es fa per augmentar del 25% al 33% l’ajut a la compra de saponines per part dels agricultors.

Arròs i fauna

D’altra banda, a petició del sector arrosser, preocupat pels danys causats als camps pels flamencs i la polla blava, Agricultura coordinarà un grup de treball amb tots els actors implicats per abordar la problemàtica. Es debatrà com aplicar noves tecnologies com els drons, que ajuden a foragitar els animals i a quantificar amb més detalls els danys que provoquen. El Departament de Territori es compromet també a crear un grup de treball més general per a abordar l’ordre que regula els barems d’indemnització de danys per fauna salvatge.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 23 = 25

Últimes notícies