HomePolíticaJordan desvetlla que ERC, PSC, FIC i Movem negocien un pacte al...

Jordan desvetlla que ERC, PSC, FIC i Movem negocien un pacte al Consell Comarcal de la Terra Alta

El cap de llista de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha desvetllat esta setmana que les quatre forces en minoria del Consell Comarcal de la Terra Alta estan negociant per a desbancar Junts.

A les últimes eleccions municipals, Junts va ser la força guanyadora a la comarca i va obtenir nou consellers comarcals, però un pacte entre els sis d’Esquerra Republicana, els dos d’Unió per la Terra Alta (UPTA-PSC) i els regidors únics de la FIC i Movem sumarien deu consellers. Això desbancaria el govern de Junts, que ha encapçalat Carles Luz durant les últimes dos legislatures.

En declaracions a Ràdio Móra d’Ebre, l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella -de la UPTA-PSC- , va confirmar els contactes amb ERC per tal de sumar una majoria entre totes les forces i desbancar Junts, tot i assegurar que ell no formarà part del Consell. Fonts dels partits implicats en la negociació han defensat la possibilitat d’un pacte ja que creuen que la gestió del consell no ha estat bona i que molts municipis esperen un canvi.

Jordan va desvetllar les negociacions entre les quatre formacions a la Terra Alta per tal de pressionar ERC a l’Ajuntament de Tortosa. En este sentit, el republicà Xavier Faura va donar a conèixer esta setmana que no farien un tripartit amb Movem Tortosa -la formació de Jordan- i el PSC per la incapacitat de pactar amb un grup que va donar suport a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. En este sentit, Jordan va voler subratllar que a la Terra Alta sí que es podria gestar un pacte entre republicans i socialistes que obrís les portes del Consell Comarcal i desbanqués el govern de Junts.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies