HomeSense categoriaRoc de la Fila i Cecília de la Lira, els noms més...

Roc de la Fila i Cecília de la Lira, els noms més votats per als dos nous gegants d’Amposta

Amposta ja té dos parelles de gegants amb noms, després que se n’haja posat als dos nous gegants músics de la ciutat, que s’han estrenat enguany. Després de la votació popular, a través de les urnes ubicades als baixos de l’Ajuntament i a l’Oficina de Cultura i Festes a les caselles del Mercat, i l’enquesta realitzada a la pàgina de Facebook de
l’Ajuntament d’Amposta, Roc i Cecília han estat els noms més votats entre les opcions que es proposaven per als representants de la Fila i de la Lira respectivament. Així, el trombó de vares de la Fila es dirà Roc, amb 753 vots a les urnes i 125 vots a l’enquesta de Facebook (un total de 878 vots). En segon lloc ha quedat Cinto (amb un total de 624 vots), en tercer lloc Joan (375 vots) i finalment Josep (331 vots).  Quant al nom de la clarinetista de la Lira, serà Cecília, amb un total de 1.273 vots (1.051 en papereta i 222 per la votació a través de Facebook). Es dona la circumstància que Santa Cecília és la patrona de la música i dels músics. Molt lluny ha quedat el segon nom, de Susanna, amb un total de 398 vots. La segueix Carme, amb 327 vots, i Assumpció, amb 216 vots.

Els nous gegants es van presentar en el marc de la Festa del Mercat a la plaça d’Amposta, que es va fer el mes passat, i este passat cap de setmana han participat en el seu primer acte públic, a Castellbisbal, municipi que ha rebut el títol de Ciutat Gegantera de Catalunya i que va albergar una jornada amb gegants de tot el país per a celebrar-ho.

Amposta també té una altra parella de gegants que va ser protagonista recentment. A finals del 2018, Isabel de Castella i Ferran d’Aragó, els Reis Catòlics sobre els quals es va cimentar la història de l’Espanya moderna, van dixar de ser també els gegants d’Amposta. La capital del Montsià va decidir rebatejar-los i catalanitzar-los i ara duen els noms del Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó, ja que va ser este comte de Barcelona qui va fer la donació del castell d’Amposta a l’orde hospitalari de Sant Joan l’any 1149.

Esta parella de gegants d’Amposta és una de les més antigues de les Terres de l’Ebre. Compliran 71 anys el proper mes de desembre  L’Ajuntament els va adquirir el juliol de 1948 a una empresa de Barcelona i possiblement en el catàleg ja figuraven com a Isabel i Fernando. Ara, amb Roc i Cecília, es pot afirmar que Amposta també compta amb la parella més jove de gegants del territori.  

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 45 = 55

Últimes notícies