HomeSense categoriaEl COPATE anuncia per al 25 de juny el primer tractament dirigit...

El COPATE anuncia per al 25 de juny el primer tractament dirigit a les larves del mosquit

A través d’un comunicat oficial el COPATE ( Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre) ha informat que el  dimarts 25 de juny, el COPATE realitzarà el primer tractament dirigit a les larves dels mosquits que es generen als arrossars perimetrals dels nuclis urbans i urbanitzats del Delta de l’Ebre.  Aquests tractaments s’inclouen dins dels tres que estan programats per a la campanya 2019, i que es desenvoluparan d’aquí fins a mitjans agost. Amb aquests tractaments, abans el CODE i ara el COPATE, fa més de 20 anys que es contribueix a rebaixar les poblacions de mosquits presents a les nostres terres, utilitzant les metodologies més punteres i alhora més respectuoses amb el alt valor ecològic que té el nostre territori.

La financació d’aquesta acció, segons informa el propi COPATE, es fa  gràcies a les aportacions dels ajuntaments del Delta de l’Ebre, la Diputació de Tarragona, els Consells Comarcals del Baix Ebre i Montsià, i la Generalitat de Catalunya, sota la supervisió del Departament de Salut.  

Els tractaments s’inicien a l’hemidelta esquerre, a les zones de l’Ampolla-Camarles, l’Aldea, Deltebre i Riumar, per passar a l’hemidelta dret, on es faran les zones d’Amposta, Eucaliptus, Poble Nou, Sant Jaume d’Enveja, els Muntells i Sant Carles de la Ràpita, representant un total de 2.100 hectàrees d’arrossars perimetrals tractats. Aquest primer tractament, es preveu que es perllongui durant tota la setmana, en funció de la climatologia.

Ximo Rambla
Ximo Rambla
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

47 + = 57

Últimes notícies