Inversió milionària de Miquel i Costas a la planta de celulosa de Tortosa

Al 2020 la fàbrica rebrà 10 milions per implantar una nova tecnologia

per Redacció L.B

Tortosa

Inversió milionària de Miquel i Costas a la planta de celulosa de Tortosa
Inversió milionària de Miquel i Costas a la planta de celulosa de Tortosa | maps

La fàbrica de Tortosa de l'empresa paperera Celulosa de Levante rebrà una inversió de 12 milions d'euros entre 2019 i 2020, segons ha anunciat el grup industrial Miquel i Costas que invertirà un total de 50 milions d'euros en estos dos anys en diferents plantes del grup per a incrementar un 10% la capacitat productiva.

"Estem preparant la companyia per al futur, amb el creixement de les inversions i dels resultats, malgrat que són moderats, i també amb la pretensió d'ampliar la nostra cartera de productes", va explicar Jordi Mercader, president del grup Miquel i Costas. La inversió anunciada es desglossa en 30 milions d'euros per a aquest any, entre els quals s'inclouran els 10 destinats a la planta de Mislata, i 20 milions per al 2020.

Els dos milions que es destinaran este 2019 a la fàbrica de la capital del Baix Ebre permetrà aplicar millores mediambientals i millorar-ne les infraestructures, A més este 2019, Miquel i Costas preveu invertir 7 milions a la fàbrica del Besòs (Barcelona) per a millores tecnològiques; 1,5 en la de Capellades (Barcelona) per a nova maquinària i automatitzar processos, a més de 4 per a infraestructura i millorar edificis, i un milió per a adquirir maquinària.

Per al 2020, la inversió a la fàbrica de pasta de paper de Tortosa serà més forta, ja que rebrà 10 milions per implantar una nova tecnologia de recuperació del licor negre, un subproducte químic. A més l'any vinent hi haurà també una inversió de 7 milions per ampliar el polígon de Barquera a Capellades amb un magatzem automàtic i l'ampliació de la superfície productiva.

L'empresa va facturar 259,3 milions d'euros el 2018, un 6,7% més, i el resultat net va ser de 37,3 milions, un 0,6% més, mentre que la xifra de negocis ha crescut un 12,4% i el benefici net un 0,2% durant el primer trimestre de 2019.

Comentaris

Alons Tortosa
2.

Ara sí que ficaran els filtres que faran que el veïnatge deixe de sentir les fortes i continuades pudors. A hores d'ara l'Ajuntament i el Departament de Medi Ambient ho deuen estar reclamant, segur!

Alons Tortosa
1.

Suposo que les inversions previstes preveuen l'eliminació de les pudors que la planta desprèn des de sempre. Ara és quan l'Ajuntament de Tortosa i el Departament de Medi Ambient protegiran el veïnat i els alliberaran d'una per totes del peatge d'ensumar este tuf pudent.

Comenta aquest article