HomeSense categoriaLa Diputació de Tarragona imparteix formació a càrrecs electes sobre la gestió...

La Diputació de Tarragona imparteix formació a càrrecs electes sobre la gestió de l’administració electrònica als ajuntaments

El servei d’Assistència Municipal de la Diputació de Tarragona (SAM) ha iniciat sessions formatives adreçades als càrrecs electes sorgits de les darreres eleccions municipals, per tal d’endinsar-los en els procediments de treball municipals relacionats amb l’administració electrònica. D’aquesta manera, alcaldes i alcaldesses, i regidors i regidores, se sensibilitzen en conceptes bàsics i necessaris de l’administració digital, com l’obligació de la tramitació electrònica per part de totes les administracions, la signatura digital, o la plataforma de serveis digitals ACTIO, així com en els reptes de futur en l’àmbit de l’administració electrònica.

Aquestes sessions, de dues hores de durada, s’han iniciat aquest dijous dia 20 a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, s’aniran impartint a la resta de comarques fins al proper 3 de juliol, la majoria a les seus dels respectius consells comarcals.

Aquesta acció formativa se suma a altres actuacions de suport del SAM de la Diputació dutes a terme recentment per als ajuntaments del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, com el pla d’acció de suport al personal dels ajuntaments per a la constitució de les noves corporacions. Aquest pla va consistir principalment en la formació del personal dels ajuntaments en totes les tasques necessàries per a la realització de les eleccions municipals del 26 de maig, la preparació dels plens de finalització del mandat, així com els plens de constitució de les noves corporacions i els propers plens d’organització.

Aquestes noves corporacions tenen com a novetat que són les primeres que s’han constituït amb l’obligació de fer-ho en suport electrònic. Per aquest motiu, la Diputació de Tarragona des del 2017 va començar a impulsar la implantació de la plataforma de serveis digitals ACTIO, per tal que els ajuntaments del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, donessin compliment a les obligacions legals. Ens aquests moments, més de 100 ajuntaments i 6 consells comarcals ja disposen d’aquesta plataforma.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

79 + = 85

Últimes notícies