Dol al món de la cultura per la mort de l'artista tortosí Frederic Mauri

Mauri ha estat un referent cultural de la segona meitat del segle XX i principis del XXI

per Redacció L.B

Cultura, Terres de l'Ebre, Tortosa

Imatge de la darrera aparició pública de Frederic Mauri en motiu de l'exposició que el Museu de Tortosa va dedicar a la col·laboració de l'artista amb Jesús Massip
Imatge de la darrera aparició pública de Frederic Mauri en motiu de l'exposició que el Museu de Tortosa va dedicar a la col·laboració de l'artista amb Jesús Massip | Ajuntament de Tortosa

Este dissabte moria a Tortosa l’artista, catedràtic de dibuix i professor Frederic Mauri als 78 anys. Mauri ha estat un dels grans referents culturals de Tortosa des de mitjans de segle XX. Va desenvolupar la seva tasca com a pintor, il·lustrador i professor de dibuix a l’Institut Joaquim Bau i està considerat un dels grans exlibristes contemporanis.

El passat mes d’abril, el Museu de Tortosa li va fer un homenatge, en forma d’exposició, en la que es recollia la col·laboració que Mauri va fer al llarg dels anys amb l’escriptor i historiador Jesús Massip. També l'escriptor Manel Ollé ha escrit recentment 'Mauri essencial' un llibre que repassa la gan trajectòria artística de Frederic Mauri.

Mauri va ser també un dels fundadors del col·lectiu Macla 65, i va estar també vinculat al col·lectiu Géminis, sorgit al voltant de la prestigiosa revista cultural del mateix nom. Un moviment que va fer revifar la cultura a Tortosa i a les Terres de l’Ebre en plena dictadura franquista.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article