HomeCulturaEufònic incorpora l’Observatori de l’Ebre de Roquetes com a nou escenari

Eufònic incorpora l’Observatori de l’Ebre de Roquetes com a nou escenari

Eufònic, el festival d’arts sonores, visuals i digitals de finals d’estiu a les Terres de l’Ebre, ja té pràcticament enllestit el programa de la seua vuitena edició, que se celebrarà del 5 al 8 de setembre a la Ràpita, com a centre neuràlgic, i a diversos municipis i espais naturals del territori. Precisament, una de les novetats principals d’enguany és la incorporació de l’Observatori de l’Ebre, a Roquetes, com a nou escenari d’Eufònic. Un espai telúric de retraïment i meditació consagrat des dels seus orígens a la investigació científica i l’observació astronòmica, unes característiques que lliguen perfectament amb l’actuació que s’hi ha programat: la del músic nordamericà Wiliam Basinski, tot un mestre de la música ambient, que hi presentarà el seu nou disc, One Time Out of Time. El va crear a partir de sons d’un altre espai d’investigació astronòmica, el Caltech Observatory Wave de Califòrnia, generats per ones gravitacionals emeses per la col·lisió de dues estrelles de neutrons. Serà una actuació a l’aire lliure sota les estrelles.

Una altra novetat important d’Eufònic 2019, relacionada amb els espais, és l’Auditori Sixto Mir de la Ràpita, que enguany deixa de ser escenari inaugural per convertir-se en un espai fix on s’hi representaran espectacles audiovisuals que requereixen necessitats escèniques especialment preparades com ara teatres o auditoris, amb escenari i caixa negra. Això permetrà presentar peces audiovisuals internacionals que surten de la bidimensionalitat de la pantalla i prenen forma en la foscor i la distància. En aquest nou format escènic s’hi podrà veure l’espectacle dels canadencs Push 1 Stop & Wiklow, entre altres.

Altres noms confirmats que participaran en aquesta vuitena edició d’Eufònic són El Petit de Cal Eril, un dels millors grups de música feta a Catalunya; Agost, trio barceloní, a mig camí entre el shoegaze i el dream pop; Kathy Hinde, artista escocesa que basa la seua creació en les relacions impossibles entre naturalesa i tecnologia; Pye Corner Audio, el projecte d’electrònica liderat pel músic i productor Martin Jenkins; la jove artista multidisciplinària alemanya dvdv; el jove compositor i pianista barceloní, Nil Ciuró; Rojuu, un dels noms més potents del emo trap català; i Roc Jiménez de Cisneros, que presentarà una instal·lació de làssers al Museu de Tortosa.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 89 = 98

Últimes notícies