HomeSense categoriaEls Bombers descarten estabilitzar l'incendi de Ribera d'Ebre aquesta nit i preveuen...

Els Bombers descarten estabilitzar l’incendi de Ribera d’Ebre aquesta nit i preveuen que duri uns quants dies

Els Bombers de la Generalitat descarten estabilitzar l’incendi de Ribera d’Ebre aquesta nit, per bé que estan a prop d’aconseguir estabilitzar la part sud del flanc dret del foc.

El cos d’extinció d’incendis preveu que duri uns quants dies. Durant la nit, aprofitant la remissió temporal del vent i la baixada de les temperatures, els 400 efectius que han estat treballant tota la jornada seguiran atacant les flames amb la intenció de fer-lo remetre el màxim possible. Així ho ha explicat l’inspector dels Bombers Antonio Ramos, que ha afegit que l‘objectiu que el cos s’havia marcat durant el dia ha aconseguit frenar l’evolució del foc, que ahir acabava la jornada havent cremat prop de 4.000 hectàrees de superfície forestal, i avui ha arribat a les 5.800.

En paral·lel, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat en una atenció als mitjans passades les deu de la nit que un efectiu dels Bombers ha hagut de ser ingressat a l’Hospital de Móra d’Ebre per un cop de calor. “Esperem que es recuperi el més aviat possible”, ha indicat Buch, que també ha recordat que s’ha aixecat el confinament de Bovera (Garrigues) i Maials (Segrià) pels canvis en l’evolució de l’incendi.

Ramos ha explicat que l’estratègia dels Bombers al llarg del dia ha estat prioritzar el flanc dret per evitar la propagació i contenir l’incendi. Això encara no s’ha aconseguit, per bé que l’evolució és favorable i no es descarta que es pugui aconseguir en les properes hores. S’aprofitaran, en aquest sentit, les condicions climàtiques més favorables durant la nit.

L’objectiu de la nit, ha afegit Ramos, serà “estabilitzar els punts del perímetre que siguin més accessibles”. Tot i això, l’inspector ha estat taxatiu i ha reiterat que l’incendi “no estarà estabilitzat aquesta nit”, i que “durarà uns quants dies”. A més ha assegurat que el foc continua “totalment actiu”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

45 + = 47

Últimes notícies