HomeEducacióCloenda i lliurament de diplomes del Projecte de lectura compartida del llibre...

Cloenda i lliurament de diplomes del Projecte de lectura compartida del llibre ‘La noche más luminosa de Tortosa’

La Cort d’Honor de la Mare de Déu de la Cinta este curs 2018-19 va proposar a les escoles de Tortosa el projecte de llegir el llibre de l’autora Cristina Martínez titulat La noche más luminosa de Tortosa, amb l’objectiu de fomentar la devoció a la Mare de Déu de la Cinta, com també el coneixement de les tradicions, cultura i patrimoni artístic de la ciutat. L’activitat es va proposar per als alumnes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO que després de llegir el llibre havien de realitzar uns treballs de redacció, visual – plàstic, i també interpretació teatral. Cada escola  ha seleccionat els dos millors treballs de cada classe i els ha presentat a la Cort d’Honor.

Els passats dies 30 de maig i 13 de juny va tenir lloc a la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa els actes de Cloenda i lliurament de diplomes als alumnes que van presentar els seus treballs, conduïts pel periodista Conrad Duran, i la mesa va estar constituïda pel prior de la Santa Cinta, la presidenta i la vocal de projectes de la Cort
d’Honor, així com per l’autora del mateix llibre.

Les escoles participants de primària han estat: Col·legi Consolació, Col·legi Teresià, Escola Cinta Curto, Escola Mestre Marcel·lí Domingo, Escola Port -Rodó, Escola Sant Antoni Abat i Escola Verge de la Cinta.

Els centres participants de secundària han estat: Col·legi Consolació, Col·legi Diocesà Sagrada Família, Col·legi Teresià, Institut – Escola Daniel Mangrané i IES Dertosa.
Els alumnes van anar exposant els seus treballs, destacant l’interès que els  havia despertat el contingut de l’esmentat llibre.

Per a finalitzar els dos actes, es van dedicar unes paraules d’agraïment al Jaume Grego, de qui va sorgir la idea d’encarregar el llibre, editar-lo i oferir-lo a la Cort d’Honor, per tal de fer-lo arribar a la joventut de Tortosa, per a transmetre’ls els valors materials i immaterials de la ciutat de Tortosa i de l’entorn, encoratjant-los que el dia de demà ells també puguen transmetre este llegat a les pròximes generacions.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 52 = 59

Últimes notícies