Cloenda i lliurament de diplomes del Projecte de lectura compartida del llibre ‘La noche más luminosa de Tortosa’

Una iniciativa de la Cort d'Honor de la Mare de Déu de la Cinta 

per Redacció N.B.

Tortosa

A la imatge el grup premiat dels alumnes de primària.
A la imatge el grup premiat dels alumnes de primària. | cedida

La Cort d’Honor de la Mare de Déu de la Cinta este curs 2018-19 va proposar a les escoles de Tortosa el projecte de llegir el llibre de l’autora Cristina Martínez titulat La noche más luminosa de Tortosa, amb l’objectiu de fomentar la devoció a la Mare de Déu de la Cinta, com també el coneixement de les tradicions, cultura i patrimoni artístic de la ciutat. L’activitat es va proposar per als alumnes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO que després de llegir el llibre havien de realitzar uns treballs de redacció, visual - plàstic, i també interpretació teatral. Cada escola  ha seleccionat els dos millors treballs de cada classe i els ha presentat a la Cort d’Honor.

Els passats dies 30 de maig i 13 de juny va tenir lloc a la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa els actes de Cloenda i lliurament de diplomes als alumnes que van presentar els seus treballs, conduïts pel periodista Conrad Duran, i la mesa va estar constituïda pel prior de la Santa Cinta, la presidenta i la vocal de projectes de la Cort
d’Honor, així com per l’autora del mateix llibre.

Les escoles participants de primària han estat: Col·legi Consolació, Col·legi Teresià, Escola Cinta Curto, Escola Mestre Marcel·lí Domingo, Escola Port -Rodó, Escola Sant Antoni Abat i Escola Verge de la Cinta.

Els centres participants de secundària han estat: Col·legi Consolació, Col·legi Diocesà Sagrada Família, Col·legi Teresià, Institut - Escola Daniel Mangrané i IES Dertosa.
Els alumnes van anar exposant els seus treballs, destacant l’interès que els  havia despertat el contingut de l’esmentat llibre. 

Per a finalitzar els dos actes, es van dedicar unes paraules d’agraïment al Jaume Grego, de qui va sorgir la idea d’encarregar el llibre, editar-lo i oferir-lo a la Cort d’Honor, per tal de fer-lo arribar a la joventut de Tortosa, per a transmetre’ls els valors materials i immaterials de la ciutat de Tortosa i de l’entorn, encoratjant-los que el dia de demà ells també puguen transmetre este llegat a les pròximes generacions.

 

Fotografia de tots els preimiats de secundària.

 

Comentaris

Jose M. Utgés Vallespi
1.

Felicitats per la molt bona feina que heu fet ,referinme a la Cort d'Honor I l'enorabona al Sr. Jaume Grego per la iniciativa


Comenta aquest article