HomeCulturaLa Mostra de Jazz arranca dilluns, amb vint-i-cinc concerts al davant

La Mostra de Jazz arranca dilluns, amb vint-i-cinc concerts al davant

Un any més torna el gran festival musical de l’estiu a les Terres de l’Ebre, i ho fa fidel al seu esperit edició rere edició: aproximar el jazz a cada racó de Tortosa. La Mostra emprèn la vint-i-sisena edició, en la qual tindran cabuda més d’una vintena de concerts, la majoria dels quals al carrer i amb entrada gratuïta.

És, per tant, una proposta a l’abast de qualsevol persona, hi entenga molt, poc o gens en el jazz.

El valor principal és poder posar a l’abast de tothom música en directe, feta amb molta qualitat, i en moltes ocasions a càrrec d’artistes jóvens que s’obren camí malgrat dur anys d’assajos i estudis musicals a l’esquena.

Com sempre, tots els concerts s’escamparan arreu de la ciutat, des de Remolins fins al Temple, i des del nucli històric fins a Ferreries. Una manera de dinamitzar culturalment les nits d’estos primers dies de l’estiu, mentre es pren una copa o es degusten els àpats que prepara el gremi de restauradors de la ciutat. Cal recordar que, entorn a la Mostra de Jazz, des de fa setze anys es duen a terme les jornades culinàries de la cuina cajun, una oportunitat per a conèixer este tipus de menjar originari de Nova Orleans, bressol del jazz, i que guarda diverses similituds amb la cuina autòctona del delta de l’Ebre.

La Mostra de Jazz arrancarà dilluns 1 de juliol al parc Teodor Gonzalez amb la festa de benvinguda a ritme de blues que tindrà la Big Mama Montse com a amfitriona. A partir d’este moment, sis dies de concerts seguits, amb diversos punts àlgids. Entre estos, dos es viuran al teatre auditori Felip Pedrell, seran els que protagonitzaran els dos artistes internacionals inclosos en esta edició. Precisament, la presència de formacions d’estes característiques reforça el paper referent que té la Mostra de Jazz, ja que és l’únic festival que té lloc a l’Ebre i a altres territoris pròxims on s’inclouen actuacions d’intèrprets referents arreu del món.

D’una banda, enguany el contrabaixista nord-americà Kyle Eastwood tornarà a Tortosa, vuit anys després del seu primer pas per la Mostra. Molts el consideren un dels millors intèrprets d’este instrument a nivell internacional, motiu pel qual el seu nom apareix a multitud de festivals. D’altra banda, una de les grans fites d’esta edició arribarà divendres amb l’actuació del grup Incognito, un dels referents de la música funk i de l’acid jazz. Dotze components al damunt de l’escenari faran contagiar la platea de l’esperit positiu i la força que transmeten les seues cançons, marcades pel ritme vital i unes veus poderoses. Estes dos seran les úniques actuacions de pagament d’esta edició. La resta de concerts es podran seguir de manera gratuïta.

Uns altres protagonistes destacats d’esta edició tenen segell amb denominació d’origen de l’Ebre: són els components de la Tortosa Big Band, que en esta ocasió posaran el punt final. Serà amb una nit de ball a la plaça de l’Ajuntament, amb el swing com a fil musical principal.
I tot i no correspondre estrictamenta l’estil del jazz, un altre concert està cridat a captar l’atenció, també amb protagonistes de casa: la banda de música de Tortosa i el cor LaBinota oferiran un nou recital del seu tribut a ABBA, dijous al vespre al parc Teodor Gonzalez.  

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies