HomeSense categoriaEl nou cartipàs d'Amposta generarà un estalvi de més de 370.000 euros...

El nou cartipàs d’Amposta generarà un estalvi de més de 370.000 euros en quatre anys

El nou cartipàs de l’Ajuntament d’Amposta s’estructurarà en cinc grans àrees i una comissió especial de Poble Nou i Nuclis Aïllats. Cada àrea estarà coordinada per un regidor i d’ella dependran la resta de regidories. Un cartipàs que entre d’altres coses destaca perquè generarà un estalvi de més de 370.000 euros en quatre anys respecte el cartipàs del mandat 2015-2019, tot i que ara el govern tindrà 16 regidories. Així ho ha destacat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs que ha explicat que este important estalvi es genera perquè s’establixen topalls en el cobrament de les assistències a plens i comissions. Onze dels 16 regidors del govern cobraran per assistències i 5 estaran en dedicació, quatre en exclusiva (100%) i un en dedicació parcial. “No es pot hipotecar el capítol 1 de personal pel sous dels polítics”, ha defensat Tomàs.

Les cinc àrees sobre les que s’organitzarà el govern municipal conformaran també les comissions informatives que es convocaran i on s’integrarà un membre de cada grup municipal de l’oposició, a més dels diferents regidors de govern. Són aquestes:

Territori i Sostenibilitat, liderada per Miquel Subirats, primer tinent d’alcalde i regidor de Governació i Serveis al Territori (que inclou obres i serveis municipals). En aquesta àrea també es tractaran els temes de Polítiques Ambientals, regidoria encapçalada per Núria Marco, qui també és tercera tinent d’alcalde, i Medi Rural, amb Carla Bonfill (cinquena tinent d’alcalde) al capdavant. 
Serveis Socials i Serveis a les persones, liderada per Susanna Sancho, qui serà regidora de Serveis Socials i Salut. Núria Ferré, amb la regidoria de Drets Socials i Ciutadania, Núria Marco, amb la d’Educació, Núria Pla, amb la d’Atenció Ciutadana i Carla Bonfill, amb la de Joventut i Participació Ciutadana, acabaran de conformar aquesta àrea. 
Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, encapçalada per l’alcalde, qui també manté les regidories de Polítiques d’Ocupació i Empresa. En aquesta àrea s’integren les regidories d’Urbanisme i Activitats, encapçalada per Tomàs Bertomeu; Fires, encapçalada per Núria Pla, Comerç i Mercat Municipal amb Susanna Sancho, i Economia Social i Innovació, amb Pep Simó. 
Serveis Generals i Govern Obert, liderada pel segon tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda i Règim Intern, Tomàs Bertomeu. En aquesta àrea s’hi tractaran els temes de Personal, amb la regidora Cristina Sales; Coneixement i Qualitat, amb el sisè tinent d’alcalde, Pau Cid, i de Transparència, amb Carla Bonfill. 
Projecció de la Ciutat, liderada pel també regidor de Festes, Ramon Bel. En aquesta àrea s’inclouen Cultura, amb la regidora Inés Martí; Turisme i Promoció Exterior, encapçalada pel setè tinent d’alcalde, Pep Simó; Esports, encapçalat per Marc Fornós, quart tinent d’alcalde, i Promoció i Turisme i Esportiu, Iris Castell. 

Paral·lelament també es constituirà la Comissió Especial del Poble Nou i Nuclis Aïllats, encapçalada per Agustí Tirado, on es donaran compte de tots els temes relacionats amb el Poble Nou i els altres nuclis, com Balada o Eucaliptus, que té Amposta. L’alcalde també ha recordat que serà el mateix Agustí Tirado qui exercirà les funcions de representant de l’alcalde al Poble Nou.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 66 = 73

Últimes notícies