HomeCulturaKyle Eastwood actua a la Mostra de Jazz de Tortosa

Kyle Eastwood actua a la Mostra de Jazz de Tortosa

Malgrat que el seu nom apareix en alguna pel·lícula, la gran virtut de Kyle Eastwood no és al cinema, sinó a la música. El cognom d’este baixista nord-americà deixa poc lloc al dubte: efectivament, és fill de l’actor i director Clint Eastwood, de qui n’ha heretat part del talent per a traslladar-lo al públic des d’un altre àmbit de la cultura, la música.

Tant és així que fins i tot ha posat la banda sonora a algunes de les pel·lícules dirigides pel gran mite de Hollywood, com a Cartes des d’Iwo Jima o a Gran Torino, però també ha fet d’actor amb papers complementaris en altres films del pare, com a Els ponts de Madison.

Esta proximitat amb el cinema també queda palesa a l’últim treball de Kyle Eastwood: In transit. Un dels temes que s’inclou al llistat de cançons és la versió d’una de les grans composicions fetes mai a la història del cinema: la cançó d’amor de la pel·lícula italiana Cinema Paradiso. La resta del repertori del disc inclou temes que satisfaran tant els més entusiastes, que hi trobaran un avantprojecte d’una forma contemporània de jazz que engloba la riquesa melòdica i el groove, com els puristes del gènere, que hi podran escoltar composicions originals i algunes versions de CountBasie, Monk i Mingus.

Als més assidus a la Mostra de Jazz de Tortosa, el nom de Kyle Eastwood els resultarà familiar: l’any 2011 ja va actuar a l’escenari del teatre auditori Felip Pedrell, on va deixar molt bon record. Ara hi torna per a demostrar que, malgrat la sonoritat i els antecedents del seu cognom, la seua qualitat com a contrabaixista l’avala per a ser considerat un dels més influents d’este instrument al panorama jazzístic contemporani a escala internacional.
L’actuació serà en format de quintet, juntament amb Andrew McCormack al piano; Quentin Collins, a la trompeta; Brandon Allen, al saxo, i Chris Higginbottom, a la bateria.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 73 = 76

Últimes notícies