HomeCulturaIncognito porta a Tortosa la força i l’elegància del funk durant la...

Incognito porta a Tortosa la força i l’elegància del funk durant la Mostra de Jazz

No hi ha cap dubte: la d’Incognito és una de les actuacions més esperades per als qui els agrada la música funk i l’acid-jazz. Feia temps que el nom d’esta banda britànica figura a la llista de desitjos d’alguns dels seguidors més fidels de la Mostra de Jazz de Tortosa. I no és debades: es tracta d’una de les formacions més influents dels últims 40 anys, amb ritmes que beuen de la música negra i que la transformen amb una mescla de qualitat vocal i musical màxima, i melodies encomanadisses que conviden a aixecar-se de la butaca per a ballar.

Per als qui no coneguen Incognito potser se’n podran fer una idea si els comparem amb altres grans grups similars: Earth Wind & Fire, Kool & The Gang o, fins i tot, el gran mestre Stevie Wonder, del qual també apadrinen alguna de les seues cançons amb versions delicioses.
Des que es va formar Incognito, el 1980, han publicat 16 àlbums d’estudi i n’han tret una xifra equivalent de concerts en directe, remescles i recopilacions. I tot, sempre amb un gust refinat per una sonoritat viva i unes veus poderoses. Ara arriben a Tortosa presentant l’últim treball publicat: a Amplified Soul, el grup recupera les arrels que més els han influït des del començament, el jazz funk. El seu directe és enlluernador, amb un groove irresistible i un missatge sempre positiu. La banda compta amb una dotzena de músics i cantants: Jean-Paul Bluey Maunick, a més de ser-ne fundador també és guitarrista i veu. Juntament amb ell hi són Joy Rose, Chris Ballin i Vanessa Haynes a les veus; Matt Coper, al teclat; Francis Hylton, al baix; Francesco Mendolia, a la bateria; João Caetano, a la percussió; Francisco Sales, a la guitarra; Sid Gauld, a la trompeta; Patrick Clahar, al saxo i la flauta, i Chris Webster, al trombó.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 3 = 4

Últimes notícies