Incognito porta a Tortosa la força i l’elegància del funk durant la Mostra de Jazz

La banda britànica acumula quatre dècades de trajectòria, que la fan sobresortir en el terreny del jazz ballable

per Redacció N.C.

Cultura

Amb una formació molt nombrosa, amb dotze integrants, Incognito compta amb un directe vibrant.
Amb una formació molt nombrosa, amb dotze integrants, Incognito compta amb un directe vibrant. | cedida

No hi ha cap dubte: la d’Incognito és una de les actuacions més esperades per als qui els agrada la música funk i l’acid-jazz. Feia temps que el nom d’esta banda britànica figura a la llista de desitjos d’alguns dels seguidors més fidels de la Mostra de Jazz de Tortosa. I no és debades: es tracta d’una de les formacions més influents dels últims 40 anys, amb ritmes que beuen de la música negra i que la transformen amb una mescla de qualitat vocal i musical màxima, i melodies encomanadisses que conviden a aixecar-se de la butaca per a ballar.

Per als qui no coneguen Incognito potser se’n podran fer una idea si els comparem amb altres grans grups similars: Earth Wind & Fire, Kool & The Gang o, fins i tot, el gran mestre Stevie Wonder, del qual també apadrinen alguna de les seues cançons amb versions delicioses.
Des que es va formar Incognito, el 1980, han publicat 16 àlbums d’estudi i n’han tret una xifra equivalent de concerts en directe, remescles i recopilacions. I tot, sempre amb un gust refinat per una sonoritat viva i unes veus poderoses. Ara arriben a Tortosa presentant l’últim treball publicat: a Amplified Soul, el grup recupera les arrels que més els han influït des del començament, el jazz funk. El seu directe és enlluernador, amb un groove irresistible i un missatge sempre positiu. La banda compta amb una dotzena de músics i cantants: Jean-Paul Bluey Maunick, a més de ser-ne fundador també és guitarrista i veu. Juntament amb ell hi són Joy Rose, Chris Ballin i Vanessa Haynes a les veus; Matt Coper, al teclat; Francis Hylton, al baix; Francesco Mendolia, a la bateria; João Caetano, a la percussió; Francisco Sales, a la guitarra; Sid Gauld, a la trompeta; Patrick Clahar, al saxo i la flauta, i Chris Webster, al trombó.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article