HomeEsportsMés de dos-cents esportistes ebrencs competixen en les diferents modalitats dels World...

Més de dos-cents esportistes ebrencs competixen en les diferents modalitats dels World Sports Games

Els World Sports Games representen també una bona oportunitat per a alguns esportistes ebrencs de poder competir i comparar el seu nivell, amb altres de diferents nacionalitats i procedències.

La coincidència de moltes competicions amb l’horari laboral ha estat lògicament un obstacle per a molts esportistes i clubs que no van poder finalment efectuar la seua inscripció, juntament amb la normativa, que només permet competir a partir dels 18 anys. Malgrat tot, finalment han estat 15 les entitats ebrenques que participen en els campionats oficials dels World Sports Games, sense comptabilitzar els que intervenen en els esports d’exhibició, com és el cas de l’handbol en diferents modalitats.

La majoria de participants d’un total de 15 són representants de clubs tortosins, concretament 13, als quals s’afegixen el Vòlei Roquetes amb l’equip que tan excel·lent campanya ha realitzat esta passada temporada, i cinc components del Karate Deltebre.

El futbol és l’esport amb major nombre d’inscrits ebrencs, amb la presència del CD Tortosa, que amb 29 integrants entre el futbol 11 i el minifutbol de 5 jugadors, és el que compta amb un major nombre d’integrants.

En total competiran 215 esportistes ebrencs, dels quals 168 són masculins i 47 femenins. Molts més esportistes masculins, sobretot propiciat per la majoria d’equips masculins de futbol.

Impressions positives Per a alguns d’estos esportistes ja va començar la competició el primer dia, com és el cas de l’atletisme, que té com a escenari les pistes municipals d’Amposta. Alvaro Aljarilla, responsable de l’Atletisme Terres de l’Ebre de Tortosa, va finalitzar amb sensacions molt positives en el debut dels seus atletes “m’ha sorprès l’ambient, per la nombrosa participació i presència de públic a les proves”. Fins i tot esperava menys nivell entre els participants “natros hem presentat un equip bastant potent, i el nivell és molt desigual, alguns estan bastant per sota dels nostres, però altres han aconseguit marques molt interessants”.

Juan Carlos Muñoz és un dels integrants del Tennis Taula Tortosa, que també va començar a competir i reconeix que alguns rivals han estat molt complicats: “hem començat la competició per equips, i els nostres rivals del Brasil i sobretot d’Àustria i Iran tenen bastant potencial, alguns inclús de superior categoria a la nostra, podrien estar entre una Primera o Segona Nacional espanyola”.

Els escacs són una excepció quant al límit d’edat, en tractar-se d’un esport sense contacte físic, i el Club Escacs Tortosa ha presentat un equip amb integrants de diferents edats, incloent-hi la jove promesa Xavi Mompel. El seu president, Vicent Ferrer, esperava menys nivell entre els rivals “vam superar amb solvència els jugadors de Jerusalem, però no hem pogut guanyar els representants de Dinamarca i Àustria, amb molt bons jugadors, considerant que no poden jugar professionals”

Tots coincidixen que per als esportistes dels seus clubs, es tracta d’una experiència única, que pot resultar molt interessant tant en l’aspecte esportiu com social.

Enric Alguero
Enric Alguero
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies