L'incendi forestal de la Ribera d'Ebre es va donar per extingit després d'una setmana complicada

El foc crema 5.046 hectàrees d'arbrats, matollar i conreus

per Redacció N.C.

Terres de l'Ebre

Pla general de l'incendi de la Ribera d'Ebreamb el poble de La Torre de l'Espanyol al fons
Pla general de l'incendi de la Ribera d'Ebreamb el poble de La Torre de l'Espanyol al fons | Núria Caro

Al llarg del cap de setmana, amb unes condicions adverses, de baixes humitats, entrada de vent i temperatures fregant els 40º, acompanyades d'inestabilitats i caiguda de llamps a diferents punts del territori, s'han produït diversos incendis de vegetació. Amb tot, els Bombers de la Generalitat, amb suport d'ADF i la resta de cossos de seguretat, han pogut actuar amb contundència i evitar que la simultaneïtat arribés a superar la capacitat d'extinció.

Des de l'1 de juliol, els bombers han treballat en 213 incendis de vegetació forestal i agrícola, 96 dels quals s'han produït els darrers tres dies.

 

Extingit l’incendi de Ribera d’Ebre 

Ahir a les 21.00 hores, els Bombers de la Generalitat van donar per extingit l’incendi forestal de la Ribera d’Ebre. L’incendi, controlat des del passat diumenge 30 de juny, ha tingut al llarg d’aquesta setmana petites revifades que s’han pogut extingir sense conseqüències. S’han dut a terme treballs d’extinció amb línia d’aigua, eines manuals i mecàniques amb personal EPAF i del GRAF.

Segons les dades definitives per part del Cos d’Agents Rurals, l’incendi va afectar 5.046.47 hectàrees. El municipi de Flix (3.073,93Ha), Vinebre (642,73Ha), Maials (573.85Ha), Llardecans (281,83Ha), Palma d’Ebre (220,81Ha), la Torre de l’Espanyol (130,57Ha), Bovera (79,35Ha), Granadella (43,36Ha).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article