Una exposició recorda la figura i l’obra de l’artista tortosí Josep Carbó

La inauguració de l’exposició serà el 12 de juliol a les 19.00 h a la sala d'exposicions del Palau Oliver de Boteller i es podrà visitar fins al 2 de setembre 

per Redacció N.B.

Cultura

cartell
cartell

El Palau Oliver de Boteller recordarà la figura de l’artista tortosí, Josep Carbó (1927-2009), deu anys després de la seua mort, amb una exposició on es mostrarà part de la seua obra creativa. L'exposició s'ha produït gràcies a la col·laboració entre els Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l'Ebre i l'Ajuntament de Tortosa, amb la col·laboració de l'Escola d'Art de la Diputació de Tarragona, i ha estat comissariada per Josep Alanyà.

La mostra presenta una trentena d'obres que exhibixen les tècniques i els temes a través dels quals Josep Carbó s'expressà al llarg de tota la seua trajectòria artística. Amb l'aquarel·la i posteriorment amb la pintura a l'oli va pintar allò que veia i estimava per a crear tot un univers propi caracteritzat per la passió pel color. En paraules de Josep Carbó: “Jo pinto les coses de la meua terra, els camps, els arrossars, les oliveres... Pinto del natural, amb grans taques de color... Procuro simplificar amb pinzellades amples i destres per a aconseguir extraure del paisatge només l'essencial, i transmetre així amb tota la seua puresa el missatge artístic que sento i vull expressar...”. 

Juan José Carbó i Carme va nàixer a Tortosa el 1927 en el si d'una família modesta i en l’aspecte artístic va tindre una formació autodidàctica.

La inauguració de l’exposició serà el 12 de juliol a les 19.00 h a la sala d'exposicions del Palau Oliver de Boteller i es podrà visitar fins al 2 de setembre . 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article