HomeSuccessosUn jove de Xerta empresonat per un suposat delicte d’homicidi en grau...

Un jove de Xerta empresonat per un suposat delicte d’homicidi en grau de temptativa en haver apunyalat un de Tivenys durant el ball de quintos

El ball de quintos de Tivenys, la festa per a jóvens que cada any dona el tret de sortida al calendari d’activitats nocturnes de l’estiu al municipi del Baix Ebre, no va acabar bé.

Els Mossos d’Esquadra van ser alertats ben entrada la matinada del dia 30 de juny que dos jóvens, de 21 i 24 anys, estaven tocant noies menors de 18 anys al recinte de ball. Quan els policies es van presentar al lloc dels fets -es van mobilitzar fins a tres patrulles-, la situació era crítica perquè -segons fonts policials i presencials- un dels dos jóvens acusats, en veure’s perseguit per gent que volia fer justícia pel seu compte, havia caigut o s’havia llançat des d’un balcó i s’havia trencat els dos turmells. Els Mossos, que admeten que la tensió era màxima en el moment d’intervenir-hi, van detenir els dos jóvens per un suposat delicte d’abusos sexuals (tocaments, un grau inferior a l’agressió sexual), però en els dies posteriors, segons han confirmat tant l’Ajuntament com fonts policials, cap de les famílies de les suposades víctimes es va avenir a denunciar els fets, amb la qual cosa esta setmana el fiscal va decidir deslliurar els jóvens dels càrrecs d’abusos.

L’Ajuntament, a través d’un comunicat, ha donat suport a les víctimes i ha rebutjat qualsevol tipus d’”actituds sexistes i racistes” -els jóvens inicialment detinguts eren d’origen marroquí-, així com “qualsevol acció contra la llibertat de les persones”, però ha matisat que cap de les noies que segons els testimonis recollits pels Mossos podien considerar-se víctimes d’abusos, ha concretat l’assetjament patit per a denunciar-lo judicialment. “Estem al seu costat i si alguna diu que sí, estarem al seu costat, però ara mateix no hi ha cap denúncia”, sostenen fonts municipals. Segons ha pogut saber este periòdic, un dels dos detinguts ja havia estat objecte d’una queixa per tocaments a Tortosa, que finalment tampoc va cristal·litzar en cap denúncia formal.

El comunicat de l’Ajuntament, governat per ERC des del passat 15 de juny, també es comprometia a implantar les mesures que calga perquè els fets no es tornen a repetir -algunes veus i l’oposició al consistori, del PSC, han reclamat la contractació d’un servei de seguretat per a actes així-, tot i destacar que han estat uns incidents aïllats imputables a conductes individuals “imprevisibles”. El comunicat també dona suport als jóvens de Tivenys com a organitzadors de la festa de quintos.

Però la maleïda matinada de dissabte a diumenge la cosa no va acabar només amb dos detinguts, un dels quals ferit. En una escalada de tensió inèdita i alhora en un episodi que aparentment no tenia res a veure amb l’anterior, una discussió entre jóvens paral·lela i coincident en el temps amb les anteriors detencions, es va saldar amb l’apunyalament d’un jove de Tivenys, amb les inicials P.N., en mans d’un de Xerta, F.M. La víctima de la ganivetada va haver de ser traslladat d’urgència a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on va ser intervingut quirúrgicament i on en un primer moment es va témer que la ferida li hagués pogut afectar el fetge o algun altre òrgan vital, extrem finalment descartat. Dimecres passat l’agredit ja havia estat donat d’alta, mentre que l’agressor, que va poder fugir en un primer moment, va ser detingut hores després pels Mossos d’Esquadra i es trobava en situació de presó provisional, comunicada i sense fiança, i haurà de respondre per un delicte d’homicidi en grau de temptativa, segons van confirmar fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Tot i que els Mossos d’Esquadra inicialment van detenir F.M. i el van posar a disposició del Jutjat de Tortosa per un hipotètic delicte de lesions, els informes sobre l’abast de l’agressió a P.N. haurien fet replantejar al jutge la situació del detingut, que va ingressar a la presó del Catllar de Tarragona.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

79 + = 83

Últimes notícies