HomeSocietatXerta opta per un innovador sistema de cloració salí per a les...

Xerta opta per un innovador sistema de cloració salí per a les piscines municipals

Les piscines municipals de Xerta han obert les portes a la nova temporada d’estiu amb una novetat destacada. D’ara endavant el seu manteniment serà més respectuós amb la salut dels seus usuaris i més sostenible, gràcies a la instal·lació per part de l’Ajuntament d’un sistema de cloració salí. Donat que l’antic clorador, que funcionava amb un sistema convencional amb l’ús de productes químics, es trobava en mal estat i calia substituir-lo, des del consistori van decidir aprofitar l’ocasió per a canviar el sistema al d’aigua salada.

L’alcalde del municipi, Roger Aviñó, ha destacat que la nova aposta suposa evitar als usuaris irritacions a la pell, als ulls o fins i tot al fet de malmetre els cabells, ja que a partir d’ara no serà necessari utilitzar clor. “Es tracta d’una inversió a curt termini important, però que, si mirem a llarg termini, acaba sent més econòmic” destaca Aviñó. De fet el consistori xertolí ha hagut d’invertir uns 10.000 euros en la nova instal·lació, mentre que el clorador convencional i similar al que ja hi funcionava suposava una despesa de 5.000 euros, és a dir, el doble d’inversió. Segons l’alcalde, el nou sistema permetrà  mantenir l’aigua tot l’any, ja que fins ara durant l’hivern quan es duia a terme el manteniment de la instal·lació es buidava tota la piscina i es tornava a omplir abans de la temporada d’estiu. “Ara amb el nou sistema es mantindrà l’aigua durant tot l’any, la qual cosa ens permetrà estalviar en aigua potable i ens estalviem el clor, que havíem de comprar i suposava anualment unes despeses importants” explica l’alcalde, que assegura que “en uns 5 anys estarà amortitzada la inversió”. 

La instal·lació es va dur a terme un mes abans, amb la previsió de poder obrir les portes als usuaris amb el nou sistema de cloració en ple rendiment. La temporada d’estiu de la instal·lació es va encetar a la població el passat 22 de juny, dos dies abans del previst, ja que Sant Joan se celebrava en dilluns. Per això, des del consistori expliquen que la instal·lació “no ha afectat en cap cas en l’obertura de la instal·lació i els usuaris ja poden gaudir-la amb el nou sistema funcionant”. 

 

Un sistema més ecològic i sostenible

Tot i que este sistema de cloració salí és més habitual en piscines privades i de particulars, cada cop són més els consistoris que opten per utilitzar-lo per a les piscines municipals, ja que suposa poder gaudir d’una aigua més natural i saludable i que evita el creixement de microorganismes.

Este sistema requerix la dissolució en aigua d’una petita quantitat de sal, aproximadament entre uns 4 o 5 grams per litre. Si ho comparem amb l’aigua salada de la mar, esta presenta una concentració al voltant de 30-35 grams per litre. Quan este líquid passa pel clorador, que conté una cèl·lula d’elèctrodes que amb corrent continu generen el procés electròlisi, provoca que la sal es transforme en un desinfectant actiu natural, el qual permet l’eliminació de bacteris o fongs.

Claudia Ruiz
Claudia Ruiz
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

44 + = 50

Últimes notícies