El moviment Rebrotem enceta una campanya de micromecenatge amb l’objectiu de recollir 250.000 €

En menys d’una setmana ja s’han recaptat més de 40.000 euros a través de la pàgina web rebrotem.cat

per Andreu Prunera

Terres de l'Ebre

El moviment Rebrotem enceta una campanya de micromecenatge amb l’objectiu de recollir 250.000 €
El moviment Rebrotem enceta una campanya de micromecenatge amb l’objectiu de recollir 250.000 € | cedida

L’onada de solidaritat continua a la Ribera d’Ebre. El passat cap de setmana es presentava la plataforma Rebrotem, nascuda amb l’objectiu de canalitzar tots els donatius per a ajudar els agricultors i ramaders que han patit els efectes de l’incendi de la Ribera
d’Ebre, que ha afectat prop de 5.000 hectàrees de vuit municipis diferents. Es calcula que unes 950 hectàrees cultivades han patit els efectes del foc, que ha calcinat cultius, construccions agrícoles i mànegues de reg.

Les persones que vulguen participar en la campanya poden entrar a la pàgina web rebrotem.cat i fer un donatiu, que pot anar des dels 10 euros fins als 5.000 euros. A canvi, els mecenes reben alguns obsequis com ara samarretes, oli o la inscripció del seu nom en una placa commemorativa. El portaveu del moviment social Rebrotem.cat, Roger Herèdia, assegura que “el sud de Catalunya demana solidaritat, i serem els del sud els que ens haurem d’arremangar i posar-nos a recuperar el sector primari, que és el tresor d'estes terres”. 

Per tal de promocionar la iniciativa, també s’ha enregistrat un vídeo, on apareixen alguns dels afectats de l’incendi en els paisatges devastats per les flames, obra de la productora Lupini & Ratini.

 

Oliveres solidàries

L’entitat ACUDAM, amb seu a Mollerussa, també ha engegat una campanya de venda solidària d'oliveres virtuals per 5 euros que es transformaran cadascuna en dos o tres oliveres reals per a replantar la zona afectada. Els interessats poden visitar la pàgina web de l’entitat i fer les aportacions per a poder incentivar el cultiu de les oliveres en tot el terreny afectat i en la nova configuració de l’espai agroforestal que es vol impulsar per part de la Generalitat.

 

CERE

El centre d’estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) està organitzant també una gran activitat solidària amb la cultura com a protagonista. S’espera que el proper 29 de juliol, Flix aculla un gran acte cultural amb l’objectiu de recaptar fons per a reconstruir el paisatge devastat per l’incendi. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article