HomeSense categoriaLa granota toro, a un pas de l'eradicació

La granota toro, a un pas de l’eradicació

Just un any després que la Generalitat confirmés la detecció en un filtre verd de l’hemidelta esquerre, i per primer cop a Catalunya, de la granota toro (Rana catesbeianus), les estrictes i insistents mesures de combat aplicades pel Parc Natural del Delta d’Ebre semblen haver donat els seus fruits i en les més de 400 prospeccions que s’han fet durant el 2019 no s’ha trobat cap rastre de l’invasor. A més totes les proves d’ADN ambiental realitzades a les masses d’aigua han donat negatiu.

Des del juliol de l’any passat quan es va donar l’alerta de la detecció al Delta per primer cop de la granota toro, una espècie invasora de l’Amèrica del Nord, molt nociva per a la granota autòctona, el Parc natural ha dut a terme tota una sèrie d’accions per evitar la seua implantació al delta, el confinament de la zona 0 amb una tanca; la salinització tant de les cubetes del filtre verd en qüestió com dels desguassos perimetrals i els mostrejos sense treva per a agafar exemplars: se’n van capturar 1.061 entre juny i octubre, alguns -i això era el més preocupant- fora de l’àrea de confinament.

A hores d’ara es pot dir que les mesures de combat preses han estat efectives, ja que no s’ha trobat cap exemplar més. Ara bé, el Parc natural es manté prudent i, de moment, es mantindran les mesures del Pla de xoc fins a la pròxima primavera. Llavors si els mostrejos d’ADN ambiental tornen a ser negatius, es podria donar per eradicada la granota toro. Seria un cas excepcionnal d’èxit en la lluita contra la implantació d’una espècie invasora.

Per a més informació es pot consultar l’edició en paper del Setmanari l’Ebre

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 81 = 89

Últimes notícies