HomeSense categoriaLa Taula del Sénia demana compensar els pagesos afectats per la protecció...

La Taula del Sénia demana compensar els pagesos afectats per la protecció de les oliveres monumentals

La gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Teresa Adell, i el president de l’Associació Territori del Sénia, Jaume Antich, han coincidit en reclamar compensacions per als pagesos afectats pels “perjudicis” que els comportarà la llei sobre protecció de les oliveres monumentals. Així ho van manifestar en la seua compareixença al Parlament, el passat 4 de juliol, en el marc de la ponència que treballa en la proposició de llei que vol prohibir explícitament l’extracció, trasplantament i comercialització d’oliveres monumentals. 

Per a Teresa Adell, és important arribar a un equilibri entre conservació del patrimoni i activitat agrícola tot defensant que sense l’activitat agrícola les oliveres monumentals no haurien sobreviscut. En este sentit, va qualificar de “molt necessàries” les compensacions als pagesos.

Molt més crític va ser el representant de Salvem lo Montsià Ferran Puig, que ha demanat que la llei establisca com a oliveres monumentals les que tenen una longitud de circumferència del tronc de més de 2 metres en comptes dels 3,5 metres que fixa l’actual redactat. Si no, va dir la nova llei serà una “autorització legal a l’espoli” i va insistir en la necessitat d’aplicar una moratòria a l’arrencada d’arbres mentre s’està redactant la llei. 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies